ОВЕ СЕДМИЦЕ – Почели радови у Дринској улици

ОВЕ СЕДМИЦЕ – Почели радови у Дринској улици

KISSNA KANALIZACIJA PA ASFALT U DRINSKOJ

После проблема са прашином, блатом и вожње по рупама житељи Лозничког Поља дочекали су почетак радова у Дринској улици. Озваничен је у уторак, првог децембра, у близини предузећа “Лук”, а како је најављено, требало би да буду завршени за четири месеца.

Према речима заменика градоначелника Радована Дивнића, радови су кренули на радост градске управе и житеља овог дела Лознице, а почело се кишном канализацијом која ће воду из Дринске одводити у Штиру. Ово је прва фаза радова који се финансирају из буџета са 35,5 милиона динара, а став градског руководства је да ова улица мора имати приоритет.

–  Завршили смо канализациони вод у дужини око хиљаду метара и тиме су створени услови за расписивање јавне набавке. Жеља свих нас била је да радови што пре крену, али ми поштујемо законску процедуру и морало је да прође неко време до јавне набавке. Радови  су данас кренули на задовољство пре свега грађана из Дринске и свих нас. Ради се кишна канализација од 1.750 метара и асфалтирање улице од 1.013 метара дужине и шест ширине. Пошто је почео децембар, тражићемо од извођача да ангажује све своје капацитете како би послови текли што брже. Поготово што се прво ради кишна канализација, а то су послови везани за копање земље. Према уговору, термин за завршетак посла је 120 дана,  а надамо се да ће радови бити завршени и пре предвиђеног времена. Ово је прва и већ улазимо у пројектовање друге фазе, а у буџету ћемо планирати новац за завршетак целе ове улице. Иначе, друга фаза обухвата наставак улице пошто цела Дринска има око 2.400 метара – казао је помоћник градоначелника Љубинко Ђокић.

Председник Савета МЗ Подриње Душко Дивнић, захвалио се градском руководству што је успело да обезбеди новац за почетак радова и рекао да се нада да ће посао бити урађен у планираном року, на задовољство житеља једне од највећих месних заједница која има око седам и по хиљада становника.

Иначе, Дринска је прекопана приликом постављања гасовода, онда је уследила израда фекалне канализације тако да се последње две године кроз рупе, блато и прашину труцкају сви који  крену овом деоницом.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )