РАДОВИ НА МОСТУ У ДРАГИНЦУ – Преко Јадра пре Божића

РАДОВИ НА МОСТУ У ДРАГИНЦУ – Преко Јадра пре Божића

PREKO MOSDTA PRE BOZZICA

Радови на мосту преко Јадра у Драгинцу, оштећеном у прошлогодишњим мајским поплавама, увелико трају упркос неповољним временским условима. Тренутно се ради на потонулом стубу моста, а истовремено и уређењу ушћа реке Раковице у Јадар.

– Извођач ради према планираној динамици. Подизање моста очекује се шестог децембра, а да буде проходан најкасније до Божића – казао је за ЛН Пантелија Алексић, директор ЈП “Град”, који је ове седмице посетио градилиште.

Извођач радова београдска фирма “Инграп-омни”, изабрана од стране ЈП “Путеви Србије”, започела је посао средином октобра, а рок за завршетак радова вредних 58,7 милиона динара је 120 дана, односно до 13. јануара 2016. године. Они обухватају реконструкцију постојећег моста, уређење обале, крила моста са горње и доње стране и уређење ушћа реке Раковице у Јадар. Реконструкција подразумева израду новог потонулог средишњег стуба и довођење моста у употребљиво стање за прелазак возила. Као што је и било најављено, понтонски мост је после започетих радова уклоњен, а са обале на обалу се на овом месту прелази преко урађеног привременог копненог прелаза.

Набујали Јадар је током прошлогодишње мајске поплаве  порушио насип прилазног пута мосту и изазвао слегање речног стуба за више од једног метра због чега се преко моста у Драгинцу не прелази већ годину и по дана.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )