У ЉУБОВИЈИ – Граде мост на Трешњици

 

У Љубовији још увек отклањају последице прошлогодишњих разорних поплава. У месној заједници Горња Трешњица до краја месеца требало би да почне изградња новог моста на реци Трешњици јер је стари бетонски тешко оштећен и није могуће поправити га. Урађен је пројекат моста, као и пројекти приступних саобраћајница и уређења корита реке.

– Пројекат је урадио саобраћајни институт ЦИП из Београда, а новац за изградњу обезбедила је Канцеларија за помоћ и обнову поплављених подручја. Мост ће бити дуг 41, а широк 3,5 метара са банкинама од по метар са обе стране. Сва потребна документација је прибављена, решени су имовинско-правни односи, а за пар дана ће бити добијена грађевинска дозвола. Очекујем да радови почну до краја месеца, а трајаће 120 радних дана – каже Мирослав Мићић, председник Општине Љубовија.

У понедељак су отворене понуде за извођаче радова, а најповољнији понуђач је конзорцијум који чине фирме “БАУ Есен” из Лазаревца и “Мета Балкан” из Београда.

До краја године требало би да почне изградња бујичне бране на реци Љубовиђи која је протеклих година нанела много штете градском насељу. Сви потребни пројекти су урађени,  готова је и грађевинска дозвола, а изабран је и извођач радова. Вредност инвестиције је око 20 милиона динара, а новац ће обезбедити Влада Јапана. Брана ће бити широка око 40 и висока седам метара. Љубовиђа је бујична река и циљ је да се смањи брзина протока воде, а тиме и опасност од изливања.                                                                                              В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )