РАДОВИ У БАКАЛ МИЛОСАВА – Посао успоравају подземне инсталације

Кишно време и подземне инсталације отежавају радове на реконструкцији Улице Бакал Милосава у дужини од 1.920 метара, који обухватају  изградњу кишне канализације, саобраћајницу ширине шест метара, постављање потпорних зидова, носећег слоја асфалта и путних ивичњака.  Посао је започет седмог септембра са роком завршетка од 90 календарских дана и очекује се да упркос тешкоћама, рок буде испоштован.

Према речима начелника Одељења за финансије и друштвене делатности Зорана Томића, до прекјуче су завршени радови на изградњи кишног колектора у Партизанској улици и делу Бакал Милосава до Душанове, односно споменика Степи Степановићу, и наредних дана се настављавају у деоници до Паунове кафане. Истовремено се ради кишна канализација од Паунове кафане према клубачком гробљу, а темпо је бољи него у претходној деоници.

– Очекујемо да од понедељка крену припреме за постављање носећег шљунковитог слоја и асфалтирање улице. Радови за сада теку по плану који нам је дао извођач са којим свакодневно усклађујемо активности. Проблема је било  због неповољних временских услова које смо имали последњих десетак дана на траси пута, као и због плитко постављене подземне инсталације пута (фекални колектор, гасне, електроенергетске и телефонске инсталације), а огроман проблем имамо и са кућним прикључцима. Због тога, уместо да однос машинских и ручних радова буде 70-30 одсто, како је планирано, ручно се ради 60 до 70 одсто посла. Посебан проблем је што комплетну трасу пута скидамо до дубине од 50 центиметара, а често наилазимо да су кућни прикључци на само 20-30 сантиметара тако да ће додатан проблем бити како те инсталације изместити. Што се тиче бетонирања потпорних зидова, ту нема посебних проблема. Очекујемо да извођач комплетне послове заврши у уговореном року – каже Томић.

Као најповољнијем понуђачу посао је поверен  предузећу “Компресор” из Ваљева, а ова улица је веома важна као најкраћа веза са Тршићем и за њену реконструкцију је град издвојио 66 милиона динара.

Т. М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )