ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ У ТЕКЕРИШУ – За Мирослава кућа пре снега

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ У ТЕКЕРИШУ – За Мирослава кућа пре снега

UMESTO OVE DOBICE NOVU KUCU

Томић је глувонем, без прихода, а после смрти особе о којој је бринуо остао је и без крова над главом. Комшије и Удружење грађана особа са инвалидитетом “Лагатор” одлучили су да помогну позивајући све људе добре воље да им се придруже

Времена јесу тешка, али, где има воље, има и начина да се помогне човеку у невољи. Потврда тога је гест лозничког Удружења грађана особа са инвалидитетом “Лагатор”  које је покренуло акцију да њиховом члану Мирославу Томићу из Текериша, направи кров над главом и омогући нормалне услове за живот.

Према речима извршног директора “Лагатора” Горана Петронића, Томића су прошле године довеле комшије и учланиле га у удружење за које није знао да постоји, а крајем прошлог месеца организовали су се да му помогну.

– Томић је глувонем и живи сам на око  пет километара од центра села. Бринуо се о једној старијој особи, али је она преминула и није више имао где да буде. Пошто му се стара породична кућа урушила, комшије су донеле неку бараку и сада борави у њој, а живи од материјалне помоћи. Одмах смо отишли да видимо каква је ситуација и услови су веома тешки, објекат сасвим пропао, обложио га је неким целофаном да смањи промају, али и даље неуслован је за становање па смо се договорили да му помогнемо. Заједно са његовим комшијама и мештанима  кренули смо у акцију. Одазвало се десетак приватних фирми и појединаца, па је ове седмице урађен темељ за Томићеву будућу кућу од 25 квадрата, а ових дана почиње и зидање. Било би добро да се још неко укључи и помогне јер ћемо онда брже и боље завршити посао и опремити му нови дом, а планирамо да  се, уколико нам временске прилике буду ишле на руку, усели до средине новембра и зиму дочека на сигурном- каже Петронић.

Према његовим речима, удружење је у оквиру програма социјалне заштите из градског буџета добило новац за здравствену рехабилитацију и покривање текућих трошкова, али су спремни да се тога одрекну и све усмере за помоћ Томићу. У селу кажу да је овај вредан и омиљен човек, увек добро расположен и спреман да помогне у сваком послу, па је сада ред да и они помогну њему. Преко једног комшије који зна знаковни језик Мирослав поручује да се сада осећа сигурније кад види колико људи жели да му помогне и драго му је због тога.

Петронић каже да им је Томић сада најтежи случај као и да  имају још два члана којима ће настојати да помогну што пре. Данас је до места градње требало да буде допремљен грађевински материјал, а онда ће заједничким радом добри људи на делу показати да хуманости још увек има и да је све могуће уз договор и добру вољу.

Помоћ

Ко жели да подржи ову акцију може то учинити уплатом на текући рачун Удружења “Лагатор” број:

325-9500700034421-43   са назнаком – За помоћ у изградњи куће Мирослава Томића.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )