ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ – Поплављенима још четири милиона динара

ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ – Поплављенима још четири милиона динара

BANJA KOVILJACCA POSL EAVGUSTOVSKE POPLAVE

После накнаде од 3,6 милиона динара, колико је из републичког буџета издвојено за Лозницу, одлуком Градског већа из градске касе биће исплаћена још четири милиона за 260 домаћинстава која су претрпела материјалну штету током прошлогодишњих августовско-септембарских поплава. Према речима начелника Одељења за привреду Милутина Станимировића, домаћинства су и за ову накнаду подељена у три категорије у зависности од претрпљене штете.

–  Поплављени су рангирани у три категорије, домаћинства којима је у кући било до десет сантиметара воде, од десет до 50 и више од пола метра. Град је издвојио четири милиона динара, а новац ће бити распоређен тако да ће домаћинства из прве категорије добити накнаде од 13.325, друге 16.400, односно треће 19.400 динара, што је у односу на новац добијен од републике више за 1.325 динара у првој, односно по 1.600 у две друге категорије. Обе надокнаде биће исплаћене ових дана, а они којима припадају биће обавештени  када могу преузети новац – казао је за ЛН Станимировић.

Током августовских и септембарских бујичних поплава највећу штету претрпела су домаћинства у приградском насељу Градилиште, Бањи Ковиљачи, Воћњаку и Трбушници. Укупна штета  процењена је на 170,5 милиона динара, а највећу је претрпела је сама Лозница (42,4). Град се више пута за помоћ обраћао држави, а градска скупштина је прошле јесени затражила од владе да те поплаве у третману буду изједначене са мајским.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )