КРАЂА У ТРАФОСТАНИЦИ НА ЛАГАТОРУ – Лопови угрозили снабдевање града

КРАЂА У ТРАФОСТАНИЦИ НА ЛАГАТОРУ – Лопови угрозили снабдевање града

35 kV polje Loznica 1 Stara

У уторак око 20 часова на 35 киловолтној трафостаници на Лагатору, која се налази у непосредној близини Полицијске станице, украдена је опрема чиме је причињена велика материјална штета, али је угрожено и снабдевање струјом целог града. Према речима Зорана Грујичића, директора лозничке „Електродистрибуције“, кривци за ту крађу су за сада непознати а случај је пријављен полицији која је извршила увиђај и наставила истрагу.

– Све чешће се на подручју нашег града догађају сличне крађе, оштећење каблова и трафостаница, а штета је вишеструко већа него добит лопова. Непознате особе су провалиле у круг, искључиле прекидач и покрале сав бакар из објекта. То смо утврдили исте вечери, када смо изашли на терен заједно са полицијом, али наредног дана, у среду, видели смо да је у тој старој згради покрадена комплетна опрема и каблови, што је озбиљно угрозило безбедност напајања града у целини – изјавио је директор.

Он је објаснио да је ова трафостаница чвориште за везу између трафостанице на Шепку и оне у Лешници.

– У случају испада напајања елекричном енергијом сада је немогуће обезбедити напајање из Лешнице. Колики је значај ове трафостанице говори податак да смо преко ње обезбедили напајање из Лешнице када је у пролеће цео град остао без струе. Тада смо успели да напојимо неке виталне делове града, болницу и полицију, а сада то не бисмо могли учинити. Ово је диверзија на наш објекат јер је угрожена безбедност свих грађана Лознице. Предузели смо све мере да са централом у Краљеву и Београду обезбедимо материјал и радну снагу да урадимо што је најнеопходније и отклонимо кварове, а надамо се да ћемо то урадити у пар наредних дана. Штета је већа од милион динара, а подсетићу да је пре месец дана на Шепку нанета штета од око 900.000 динара, где је однето 50 метара 35 киловолтног кабла – додаје Грујичић.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )