НАШИ СМО – Мамути

НАШИ СМО – Мамути

SassaДа ли се ствари дешавају случајно или иза свих дешавања неко повлачи конце верујући да зна шта ради? Слутим постојање режисера, али изгледа да се мало заиграо. Углавном, сведоци смо велике сеобе народа. Стотине хиљада људи хрли из Сирије, и не само ње,  у Европу тражећи “бољи живот”, али  се она не понаша баш европски.

Они у чије друштво силно желимо, јер “Европа нема алтернативу”, који истичу своје моралне и сваке друге вредности, почеше да дижу ограде, зидове, поново контролишу границе, неки јасно дају до знања мигрантима да нису добродошли већ их пожурују да оду даље. Како рече један сиријски дечак, да није рат у његовој земљи, он не би ни бежао из ње. А ко је све закувао рат? Па зна се ко по свету воли да глуми шерифа – Америка. Они лепо све закувају, а Европа нек’ види сад шта ће са људима који хрле у њене границе. Америка заштићена великом баром не осећа проблем, а Стари континет нема решења. Опет, ко је крив Европи, односно њеном западном делу, што стално аминује Америма, па јој ето игранке у дворишту. Ми смо ту умешани против своје воље, али се засада понашамо лепо. Сви нас хвале, али само да не будемо наивчине које ће, пошто су тако великог срца, раде и да приме све те несрећне људе. Оно као, “српско гостопримство”  па нека мигранти зимују у Србији која је “безбедна земља”. Како смо одједном ми лоши момци, који таманимо све који нису наше вере, сад добри за прихват народа из Сирије и осталих земаља иако се они другом богу моле?. Елем, док хаос траје наш Тома зна зашто народ бежи из Сирије. Неки дан прочитах да је, поред осталог, рекао следеће -”Питао сам генералног секретара Парламентарне скупштине Савета Европе шта ће да ради Мађарска или било која друга европска земља ако они у хиљадама крену преко границе и оборе ту ограду која је подигнута. Да ли ће то Европа да пуца на мигранте? Хоће ли да их побије? Зашто бисмо ми због тога морали да трпимо последице, када њих 90 одсто тражи само четири земље у Европи. И те земље у својим музејима имају и диносаурусе и мамуте. То није било ископано са територије њихове земље, као што смо ми нашли диносауруса у Костолцу. Не, они су све то опљачкали, свиђало им се, убијали су због тога. И народ је кренуо за својим богатством…”  Значи, мамути су разлог. Ако нису ситничари да хоће баш мамуте ископане са њихове територије, дај да им дамо наше из Кикинде и Костолца па да не  морају да се ломе до Немачке и других.

Док гледамо мигранте, ко зна шта се кува у нашој кући. Произвођачи афера и продавци магле раде нон-стоп. “Откривају” се “тајни” снимци,  помињу разне воћке,  туже се бивши партнери, а на догађаје од пре неколико месеци пада заборав. Тако шест месеци после трагедије код Аеродрома “Никола Тесла”, када су 13. марта, у паду војног хеликоптера Ми-17, погинула четири припадника Војске Србије, лекар и медицински техничар из Новог Пазара, и беба коју су покушали да спасу, нема одговора постоји ли нечија кривична одговорност за несрећу. Надлежни кажу да је “поступак и даље у предистражној фази, што значи да се још прикупљају информације о овом случају”. Ваљда ће једном саопштити зашто се то догодило.

Ако вам је доста политике, миграната и сличних тема ту су “Фарма”, “Парови” и “Велики брат”. Разврата и блуда за извоз, промоција најнижих људских особина и злобе у пуном јеку. Кад човек види те ликове, ако је иоле нормалан, мора се осетити као Мајка Тереза, или слично, јер је бар за зеру бољи од оних “звезда”.

Ово је седмица у којој се одржавају Вуков сабор, али и Парада поноса. Занима ме колико ће у недељу, на дан завршне свечаности у Тршићу тај догађај добити наслова и времена у медијима, а колико парада, било или не било шетње. Мирише ми да ће ЛГБТ популација имати више простора. Дај боже да грешим. Надам се да ће вест тога дана ипак бити Теодосић и екипа и да ће се у Лилу чути “Боже правде”. Једино још спортисти могу да нам донесу осећај поноса што смо ко смо, све остало је отишло у Хондурас. Да ли су криви  МАМУТИ?

Саша Трифуновић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )