УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА У ЉУБОВИЈИ – Буџет мањи за два милиона

Прошлог петка у Љубовији је одржана седница Скупштине општине на којој су одборници усвојили трећи ребаланс буџета за ову годину. Буџет је тако смањен за 2.200,000 динара и износи нешто више од 599 милиона динара, а планирани расходи су око 644 милиона. Дефицит од нешто више од 45 милиона динара биће покривен из пренетих средстава из претходне године.

– До трећег овогодишењег ребаланса буџета дошло је због тога што је неопходно да урадимо детаљну регулацију Грабовичког потока где се налази водозахват, а то није било планирано буџетом и не бисмо могли да платимо пројекат. Такође, и ниска стопа пуњења буџета  за првих шест месеци била је један од разлога за нови ребаланс буџета.  До 30. јуна у буџет се слило око 217,5  милиона динара што је 37,69 одсто. Приходи из сопствених извора остварени су нешто већем проценту (41,50) и износе око 9,5  милиона динара – каже Душко Марковић, заменик председника Општине Љубовија.

На овом скупштинском заседању одборници су усвојили и оперативни план одбране од поплава за воде другог реда на територији општине Љубовија за ову годину.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )