ОБНАВЉАЊЕ АТАРСКИХ ПУТЕВА – За 20 километара 13,5 милиона динара

Као и претходних година, и ове ће локална самоуправа обновити атарске путеве, а новац је обезбеђен у градској каси и од републике. Према речима члана Градског већа Јована Миладиновића, град је издвојио 7,6, а од ресорног министарства добијено је још шест милиона динара тако да ће за тај посао укупно бити издвојено 13,5 милиона динара.

– Ове године обновићемо 20 километара атарских путева како бисмо омогућили  људима да приђу својим парцелама и обаве неопходне пољопривредне радове. У протекле две године успели смо да средимо више од 50 километара атарских  путева тако да ће са овим сада то укупно бити око 70 километара. Ових дана се и преко наших јавних предузећа реконструишу некатегорисани путеви, санирају клизишта и регулишу водотокови – каже Миладиновић и истиче да су радови уследили након посете градоначелника месним заједницама где се упознао са проблемима тих средина , а део тога је и ревитализација путева – каже Миладиновић.

Он је истакао и активности Фонда за развој Лознице који је из буџета града више од 50 милиона динара издвојио управо за пољопривредне произвођаче кроз разне видове субвенција као што су подстицаји у сточарству, пластеничкој производњи, набавци система за наводњавање, противградних и мрежа за сенчење, садног материјала.  Град је издвојио и више од три и по милиона динара за набавку 110 противградних ракета, па се први пут Лозница приближила оптималном броју од 12 ракета по станици пошто их је ове сезоне имала и до девет, каже он.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )