МАЛИ ЗВОРНИК – Ванредно у још две месне заједнице

Општински штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да од уторка 7. септембра поново прогласи ванредну ситуацију у још две месне заједнице на територији Малог Зворника. После Доњег насеља и месне заједнице Центар (Колонија), где је ванредна ситуација обновљена половином августа, овакво стање биће и у Доњој Борини и Брасини, а како кажу у општинској управи, разлог је убрзавање завршетка водоводне мреже до ове две месне заједнице, у којима више од годину дана мештане снабдевају водом за пиће помоћу цистерни јер је локални водовод загађен.

– Да бисмо коначно решили проблем, ЈКП “Дрина” предложило је увођење ванредне ситуације, што је штаб и прихватио. Око 60 одсто мештана већ за седам дана могло би да добије исправну градску воду, а у наредних четрдесетак дана и остатак месне заједнице – каже Зоран Јевтић, председник општине.

Он је потврдио да су се последњих дана јављали власници парцела који су најпре дали сагласност да се пређе преко њиховог имања, а да су се онда предомислили, постављајући услове који нису прихватљиви за општину.

– Свакоме преко чије земље прође цевовод биће надокнађена штета на основу закона и онога што вештак процени. Није у реду да због неколико људи испашта више од две хиљаде мештана – сматра Јевтић, додајући да је увођење ванредне ситуације било једино решење да се процедура убрза и водовод заврши.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )