КОШАРКА: ЖЕНСКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ ЛОЗНИЦА – Захуктавају се припреме

КОШАРКА: ЖЕНСКИ КОШАРКАШКИ КЛУБ ЛОЗНИЦА – Захуктавају се припреме

kolor kosarka

Кошаркашице ЖКК Лозница почеле су средином месеца припреме за нову сезону, али још увек не знају како ће се звати лига у којој ће се такмичити нити са ким ће се све састати на путу до врха. Поред тога не зна се ни када ће првенство тачно почети, али, у зависности од одлука које ће Кошаркашки савез ускоро донети, то ће се највероватније догодити једног од октобарских викенда. Непознанице у вези са такмичењем не сметају девојкама да вредно раде, још неколико дана потрајаће базичне припреме, а потом се улази у салу. У тиму су остале три искусније играчице, Марија Југовић, Александра Антић и Ана Миловановић, придружиће им се једна нова на двојну регистрацију, а велики су изгледи да ће бити постигнут договор са још једном вредном кошаркашицом да остане у дресу Лозничанки. Поред њих, ту су и кадеткиње које појачавају први тим и из сезоне у сезону све су спремније да се носе са старијим противницама.

– Правовремено смо кренули и стићи ћемо да завршимо цео програм припрема. Ни у предстојећој сезони освајање првог места неће нам бити приоритет, већ да будемо при врху и да нашим младим играчицама пружимо што већу прилику да стичу искуство уз старије. Оне из године у годину уочљиво напредују, не само да стичу искуство, него су и физички јаче и већ могу на паркету да пруже оно што се од њих тражи. Приоритет нам и јесте кадетска лига у којој ће се оне ове године такмичити и усмерени смо на то да остваримо што бољи резултат. Протекле сезоне су у пионирској конкуренцији биле првакиње западне Србије и пласирале се на завршни турнир, што је само по себи значајан успех. Потрудићемо се да га понове и ове сезоне у доста озбиљнијој и захтевнијој кадетској конкуренцији – каже тренер Бранко Деспић.

Протекла сезона била је доста успешна за лозничке кошаркашице па су у клубу задовољни, првотимке су се пласирале на треће место иза Краљева и Љубовије, а са свим противницама носиле су се равноправно. Пионирке 2000. годишта, садашње кадеткиње, првакиње су западне Србије, учествовале су на завршном турниру и нашле се међу осам најбољих екипа у држави. Добар рад током припрема уз даровитост лозничких кошаркашица осигураће да и у наредној сезони Лозничанке одиграју важну улогу у такмичењу.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )