НА ГРАДСКОМ КУПАЛИШТУ – Од уторка нема купања

НА ГРАДСКОМ КУПАЛИШТУ – Од уторка нема купања

DSCN2075

Тачка на осму купалишну сезону биће дефинитивно стављена у понедељак, последњег августовског дана и она неће бити продужавана, каже директор УФК “Лагатор” Жељко Марјановић. Базени су и овога лета отворени за Дан града, 16. јун, а најпосећенији су били током жарког јула, док су јун, а посебно август изневерили очекивања и могућност за нову рекордну посету.

– До краја сезоне имаћемо око 32 хиљаде продатих улазница. Сезоном смо задовољни, на нивоу је просечних, а далеко је боља него прошла коју смо по посети надмашили пре краја јула. Најпосећенији смо били током јула када су биле високе температуре док друга половина августа  није била повољна за рад. Ове седмице смо отворили капије, али је посета била мала, педесетак купача, због промењивог времена. Бићемо ту и за викенд, кажу биће топло, како бисмо на прави начин испратили и последње дане сезоне која, иначе, званично траје до првог септембра. Током лета овде је бесплатну обуку пливања у три групе прошло око 120 пливача, тридесет полазника је завршило обуку стилова, тако да је од почетка рада на нашем купалишту за осам сезона  пропливало близу хиљаду деце. На базену је све функционисало без проблема, имали смо четири ноћна купања, све републичке инспекције које су долазиле дале су високе оцене, медицинска екипа није малтене имала посла, а све контроле Завода за јавно здравље “Шабац” показале су да је вода била високог квалитета и потпуно исправна – каже Марјановић.

Мада је јул наговестио тропско лето, ипак није надмашена рекордна 2012. када је на базенима било  око 44 хиљаде купача из Лознице и околине.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )