У ДВЕ МАЛОЗВОРНИЧКЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ – Поново увели ванредну ситуацију

most u malom zvorniku foto s.pajic

Због опасности од могућег активирања клизишта код старог моста,  Општински штаб за ванредне ситуације у понедељак 17. августа, донео је одлуку о поновном проглашењу ванредне ситуације на делу територије Малог Зворника који обухвата месне заједнице Доње насеље и Центар (Колонија). Према речима Богдана Дукића, заменика председника општине, одлука је донета како би се избегле компликације око решавања имовинско-правних односа на приступном путу из Доњег насеља и биће на снази док се санација не заврши.

– Када су започете прве активности на санацији клизишта, насталог током прошлогодишњих поплава, појавили су се и проблеми око имовинско-правних односа. Овај пут је једини којим се до сада теренским возилима долазило до врха клизишта, а та деоница биће неопходна и током предстојећих радова. Да бисмо избегли могуће нове проблеме, који нас успоравају, прогласили смо ванредне ситуације како бисмо убрзали процедуру – каже Дукић.

Он објашњава да због истих проблема није започета ни санација магистрале јер по пројекту који је урадио ЦИП није предвиђен приступни пут до врха клизишта.

– Очекујемо да ће за десетак дана почети санација горњег дела клизишта, поред моста, што је и предуслов за почетак реконструкције пута из правца Лознице према Љубовији – додаје Дукић наглашавајући да ово клизиште и даље представља претњу и непосредну опасност по животе и имовину грађана, па је неопходност његовог санирања приоритет општинског руководства.

Иначе, ванредна ситуација у Малом Зворнику трајала је више од годину дана, а одлуком Владе Србије потпуно је укинута средином јуна.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )