САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ИВАНЕ ТРИФКОВИЋ – “Дивља природа” у Београду

САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ИВАНЕ ТРИФКОВИЋ – “Дивља природа” у Београду

Ivana trifkovic

Прва самостална изложба фотографија Лозничанке Иване Трифковић отворена је јуче у београдској галерији “Петак” и трајаће до 20. августа. Београдска публика у прилици је да види десет фотографија на платну на којима су приказани мотиви са Дрине, Јадра и Радаљског језера. Изложба се приређује у оквиру програма “Досије уметник” који спроводи београдска “Креативна фабрика”. Ивана је мастер хортикултуре и биљних наука, а фотографијом се бави последњих неколико година.

– На први поглед биологија и креативна фотографија су неспојиве, али оне егзистирају како у мојој биографији, тако и у сфери мојих интересовања и креативног изражавања. Образовање стечено на Београдском универзитету значајно је утицало на мој стваралачки дух. Одлучила сам се за фотографије на платну зато што су занимљивије и дуготрајније од стандардних – каже Трифковићева.

Ивана је до сада излагала на шест колективних изложби, од којих су две одржане у Нишу, четири фото-репортаже објављене су јој у тузланском магазину “Агро-Еко” и активна је на фотографским сајтовима. После београдске изложбе, у плану јој је да и лозничкој публици у догледно време прикаже свој уметнички рад.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )