БИБЛИОТЕЦИ ВУКОВОГ ЗАВИЧАЈА – Даривао 300 књига

БИБЛИОТЕЦИ ВУКОВОГ ЗАВИЧАЈА – Даривао 300 књига

biblioteci poklonio knjige  todor todorovic i radovan simic direktor biblioteke foto s.pajic

Београђанин Тодор Тодоровић, професор математике у пензији, даривао је прошле седмице Библиотеци Вуковог завичаја 300 књига. Ово је трећи пут да Тодоровић поклања књиге Лозници, где је често у младости боравио јер су му ту живели поједини чланови породице.

– Лета сам проводио на Дрини, у парку иза лозничке библиотеке, где је некада постојао и базен и где сам се играо са другарима које и данас радо посећујем. Моја идеја је да књига стигне до људи, где нема интернета, телевизије, ајфона и других дивних ствари нових технологија, али ствари које сметају читању у оригиналној форми књига. Надам се да ће ове књиге стићи и до удаљенијих школа, до Лешнице и Бање Ковиљаче – каже дародавац.

Поред белетристике, доста књига које је поклонио су из области математике, које ће добро доћи студентима Техничког факултета, али и средњошколцима који учествују на различитим такмичењима. Радован Симић, директор библиотеке, захвалио се дародавцу и поручио да су овакви поклони увек добро дошли поред оних књига које библиотека набавља уз помоћ локалне самоуправе. Запослени у библиотеци у знак захвалности поклонили су професору Тодоровићу два тома књига о проти Игњату Васићу.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )