СУТРА НА ДРИНИ – Регата од Малог Зворника до Жићине плаже

СУТРА НА ДРИНИ – Регата од Малог Зворника до Жићине плаже

ORGANIZATORI SUTRASSNJE RREGATE

Дринска регата од Малог Зворника до Жићине плаже у Бањи Ковиљачи, биће одржана сутра, а очекује се да на води буде много пловила и добро расположених учесника са обе обале

 

Како је у уторак, на Жићиној плажи, новинарима рекао члан Градског већа и капетан регате Дејан Сталовић, припреме за ре-гату су завршене и “све што треба да урадимо, урадили смо”.

–  Циљ оваквих манифестација је промоција туризма и туристи-чких одредишта којима наш крај обилује. Дрина нас све спаја и по-зивам све, са обе обале реке, да у суботу  буду наши гости, да се дру-жимо на пловидби од Малог Зво-рника до Жићине плаже. Безбед-ност нам је веома важна,  обаве-штен је Дом здравља који ће нас пратити са два санитетска возила, саобраћајна и погранична полиција, а за безбедност учесника на ча-мцима бринуће се рониоци као и претходних година. Велику па-жњу посветићемо екологији и правилима регате. Сви који буду на чамцима добиће правила којих треба да се придржавају и кесе за одлагање отпада. Као и до сада, ова међународна манифестација је бесплатна, нема котизације. Хвала Зворнику и Малом Звор-нику са којима припремамо рега-ту и рафтинг клубу “Еко Дрина” из Зворника, а ово је четврта ре-гата коју заједнички организујемо – рекао је Сталовић.

На Жићиној плажи новинарима се обратио и заменик начелника општине Зворник Бојан Јова-новић који је казао да се  учесници са леве обале  прикључују у 10 са-ти са градске плаже у Зворнику, а њихов циљ је на плажи у Шепку око 15 часова, и да очекује око 250 до 300 пловила. Богдан Дукић, за-меник председника општине Ма-ли Зворник, каже да је  регата све масовија и боља и очекује да ће тако бити и ове године. У организацији регате већ неколико година учествује и мото клуб “Блек драгонс” из Бање Ковиљаче, кроз регулацију саобраћаја на плажи.

– Еколошку акцију “Помозимо природи” организује Гљиварско друштво “Бања Ковиљача” 31. ју-ла од 18 часова. Скуп је испред до-ма културе у Ковиљачи, а план да уочи регате кренемо у чишћење од унутрашњег дела насипа према Дрини, па колико урадимо. Циљ нам је да пробудимо еколошку свест код грађана, да скренемо па-жњу на загађеност природе и по-могнемо јој да се ослободи бионе-разградивог материјала, као што су пластичне флаше и друге сли-чне ствари. Желимо у овакве ак-ције да укључимо грађане и сро-дне организације које су љубитељи природе. Имамо најаву да ће нам помоћи Гљиварско друштво из Крупња и рафтинг клуб “Еко Дрина” из Зворника, а наша градска управа је обезбедила велики број рукавица и врећа за смеће – рекао је председник “Блек драгонса” и секретар Гљиварског дру-штва Бања Ковиљача Чедомир Милутиновић. Касније је учешће у овој акцији потврдила и Тури-стичка организација Лознице.

Старт регате биће са плаже испод хотела “Ројал Дрина” у Ма-лом Зворнику, у 10 сати, а на циљ се стиже после четири, пет  сати пловидбе, где ће учеснике чекати војнички пасуљ.

Т. М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )