У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Пропала нова смена власти

Владајућа коалиција у Малом Зворнику додатно је ојачана тако што је уместо најављеног покушаја смене актуелне власти, изненадним обртом, одборничка група СПС, чланица коалиције, увећана за једног члана.

– Гордана Цмиљановић придружила се групи одборника СПС, која је у власти, напустивши одборничку групу “СПС – Ивица Дачић”, коју предводи Драган Богићевић, бивши председник општине. Уместо досадашњих 19, скупштинску већину сада формира 20 одборника: одборничка група СНС, коју чини девет одборника (седам СНС и по један одборник ЈС и УРС), већи део одборничке групе СПС, са пет одборника, ДСС, са три и СРС, са три одборника – каже Зоран Јевтић, председник општине.

Он објашњава да је за седницу локалног парламента најављен покушај смене руководства Скупштине општине и четири члана Општинског већа, али након потеза Гордане Цмиљановић, која је била једна од десет потписника захтева за смену, преосталих девет опозиционих одборника није ни присуствовало заседању, али да су у образложењу новог захтева истакли да ће током летње скупштинске паузе организовати нову скупштинску већину и бити активнији у намери да смене актуелну власт. Јевтић додаје да су одборници на летњој паузи, а да ће прва седница бити заказана уочи или на Дан општине.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )