ПОДСТИЦАЈ РАЗВОЈА ДОМАЋЕГ ТУРИЗМА – Стижу гости са ваучерима

Spec.bolnica B.Koviljaca  0106 2008 067

Акција Владе Србије за подстицај развоја домаћег туризма требало би да донесе добре резултате и у нашем крају, судећи према интересовању, а туристички радници верују да ће позитиван утицај имати и на наредну сезону

Уколико сви они који су затражили резервацију буду од првог августа почели да долазе у Лозницу, смештајни капацитети биће попуњени и акција Владе Србије за подстицај развоја домаћег туризма овде ће у потпуности успети. Могућност да постану корисници ваучера имали су пензионери, незапослени, лица која користе право на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени са зарадом нижом од 60  хиљада динара месечно и ратни војни инвалиди чија месечна примања не прелазе тај износ. Ваучер ће вредети пет хиљада динара и моћи ће да буде употребљен искључиво за плаћање смештаја и то за најмање пет ноћења и у смештајним објектима изван општине у којој корисник живи. Како је број корисника буџетским средствима ограничен на сто хиљада, рангирање ће се одређивати према времену пријаве, а крајњи рок је истекао у среду. Директорка Туристичке организације града Лознице Мирјана Пејак сматра да је акција за подстицај домаћег туризма прави потез.

– С обзиром на то да многи одлазе на такозване сити брејк туре од неколико дана, то би им могло добро доћи да умање трошкове. Практично се, у зависности од цене смештаја, два, три од пет дана могу добити гратис. Јасно је да немамо море, али не иду сви тамо на одмор и зашто онда не би остали у Србији на одмору тако да и новац остане код нас. Сматрам да је иницијатива врха државе за подстицај домаћем туризму сјајна и да је и наш крај може добро искористити. Ми смо о почетку акције обавестили све који се баве пружањем услуга смештаја на нашем подручју и они су се одазвали. Наш крај има шта да понуди гостима, само треба доћи, искључити телефоне и препустити се одмору – каже Пејакова.

Специјална болница за рехабилитацију “Бања Ковиљача” учествује у акцији и резултати су бољи од очекиваних, каже др Александар Јокић, в. д. директора установе.

– Имамо двоструко више заинтересованих него што смо предвидели места, али смо свима издали потврде о резервацији и, уколико сви успеју да добију ваучере, наћи ћемо простора да их све сместимо до 20. новембра. Ово је одлична акција, врло је паметно смишљена и треба форсирати домаћи туризам јер у нашој земљи, и конкретно Бањи Ковиљачи, има шта да се види. Откако је поново отворен Хотел “Подриње”, у контакту смо и сарађујемо. Допуњавамо се јер оно што имамо ми у понуди, немају они, и обрнуто. Заједно можемо много више, а долазак већег броја гостију у Бању биће свима од користи јер нико неће доћи, а да не проба масажу, купање, да не изађе на ручак или вечеру, да не купи сувенир или не оде у цркву да запали свећу – каже др Јокић додајући да ће се Специјална болница свакако укључити и у будуће сличне акције.

Поред Специјалне болнице за рехабилитацију “Бања Ковиљача” своје капацитете за учешће у подстицају домаћег туризма пријавили су и Хотел “Ројал спа”, “Гучево травел”, Специјална болница за рехабилитацију “Боро Скорић” као и Хотел “Подриње” и Спортско-рекреативни центар “Сунчана река”. Зоран Мирковић, власник “Сунчане реке” и закупац Хотела “Подриње” каже да је интересовање за коришћење њихових услуга било велико и да рачуна да ће смештајне капацитете хотела попунити корисници ваучера.

Н. Т.

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )