НА СКУПУ “ЖЕНА У ЦРНОМ” – Приведен бивши народни посланик

Током прошлонедељног скупа активисткиња мреже “Жене у црном Србије” на шеталишту у Улици Јована Цвијића, приведен је Сулејман Спахо, бивши народни посланик и дугогодишњи члан руководства Српске радикалне странке у Лозници. Он је вербално изражавао неслагање са овом невладином организацијом која се на тродневном пропутовању до Сребренице задржала и у Лозници.

– Нисам правио никакав неред нити сам се понашао насилнички, само сам узвикнуо да су издајице српског народа и да се не слажем са њиховим ставом према догађајима из задњег рата. То је моје политичко схватање. Као припадник муслиманског народа добро знам да у Сребреници није почињен геноцид, како то неки желе да формулишу. Полиција ме је привела, били су коректни према мени и ја сам им дао изјаву – потврдио нам је Спахо наредног дана.

Перформанс “Жена у црном” трајао је нешто дуже од пола сата и током њега није било обраћања већ је само стајао раширен транспарент са натписом “Памћење. Солидарност. Одговорност”. Уз јако полицијско обезбеђење, скуп је завршен без већих инцидената, а поводом посете “Жена у црном”, огласио се покрет “Двери”, који најоштрије осуђује “представнике надлежних институција и градске власти” због одржавања скупа у центру Лознице.

– Они су неоспорно дали подршку антисрпском деловању у нашем граду. Сматрамо да представници власти и институција свесно учествују у монтираном медијско-политичком обрачуну са сопственим народом. Доказ за то је чињеница да је цео догађај припреман у највећој тајности, како би се спречила реакција наших часних грађана, који би, сигурни смо, спречили срамоту. Нећемо дозволити да се српском народу припише етикета геноцидног народа. Нарочито у будућности нећемо толерисати таква дешавања у нашем граду – наводи се у саопштењу које је у име “Двери” потписао Славиша Милетић, обласни руководилац покрета за Мачвански регион.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )