СА ПРВИМ УДАРОМ ВРУЋИНЕ – Проблеми са водом

СА ПРВИМ УДАРОМ ВРУЋИНЕ – Проблеми са водом

Voda iz cisterne

Талас тропске врелине повећао је потрошњу воде и поједине више коте повремено остављао сувих славина. У Зајачи  која сања градски водовод проблем млака вода из цистерне 

Мештани Зајаче се са водоснабдевањем пате од краја марта прошле године, житељи Горњег Јадра у летњим месецима суве славине имају годинама, а ових дана чесмовачу нередовно добијају и житељи дела Лешнице. Сазнање да човек по врелом дану не може кад год пожели да има воду свакако није пријатно и отежава живот нарочито у летњим месецима.

У Зајачи је сеоски водовод неупотребљив дуже од годину дана и због тешких метала у води она се не може користити за пиће и спремање хране, а не треба је употребљавати ни за купање, наводњавање и напајање стоке.  Према речима председника МЗ Зајача Слободана Живановића, врућина се теже подноси у условима када се по воду мора одлазити до цистерне или локалних исправних извора.

– Цистерна долази, али стоји на сунцу па вода буде млака. Мештани је користе углавном за кување док за пиће узимају ону са три локална извора. Проблем је купање, а многи, иако је Завод за јавно здравље Шабац рекао  да  не би требало, за то користе локални водовод. Када падне киша вода у њему се замути, а мислим да ће сада и таква нестати са локалног водовода. Пројекат новог водовода који ће довде довести градску воду још није урађен, а мислим да ће због предвиђене трасе сигурно бити проблема око имовинско-правних односа – каже Живановић.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )