ПРВИ КОРАЦИ ЗА ПОМОЋ СИНИШИ ЂУРИЋУ – Стан се може поправити

ПРВИ КОРАЦИ ЗА ПОМОЋ СИНИШИ ЂУРИЋУ – Стан се може поправити

Ljudi dobre volje pomoci ce Sinisi

Према првим проценама грађевинског инжењера и судског вештака Боривоја Тимотића, за потпуну адаптацију стана шеснаестогодишњег Синише Ђурића из Зајаче, потребно је између осам и десет хиљада евра и око месец дана озбиљног рада. Тимотић је прошлог петка заједно са Синишом, његовим старатељем тетком Милицом Дамњановић и адвокатом Станојем Филиповићем прегледао стан и утврдио степен оштећења.

– За време коришћења стана нису вршена велика улагања у одржавање и да би био приведен у стање за нормалан живот у њему, требало би га адаптирати. То подразумева вађење трулих дрвених подова, израду бетонске плоче и хидроизолације, и постављање ламината, односно керамичких плочица где је то потребно. Требало би обити сав малтер са зидова, измалтерисати поново, изглетовати и окречити, заменити електро и водоводне инсталације и заменити сву столарију. Морају се и димњаци прегледати и очистити – рекао је Тимотић у Зајачи.

Потребан новац није мали, али добре воље да се дечаку помогне има, што потврђује адвокат Филиповић који се редакцији ЛН јавио после објављивања текста о судбини дечака из Зајаче у нашим новинама.

Н. Т.

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )