ПОЗОРИШНЕ ПРИПРЕМЕ – Почеле пробе на сцени

Од понедељка, чланови позоришта КУД “Караџић” и редитељ Драган Остојић из Кикинде почели су пробе за представу “Народни посланик”, која ће премијерно бити изведена 16. јуна, када почињу Дани “Караџића”. Према речима редитеља, у току су пробе на сцени и ова фаза припрема трајаће недељу дана, а наставак следи на јесен.

– У представи учествује укупно седамнаест глумаца и у овом периоду увежбавамо појединачне сцене. Пробе су и три пута дневно, а представа је прилично захтевна. У сваком случају, све ће бити спремно до премијере, којој се унапред радујемо – каже Остојић.

И друге секције “Караџића” су активне, а за концерт у Пољској увелико се припрема фолклорни ансамбл. Тамо путују на позив пријатеља из Плоцка, где се од 17. до 24. августа одржава традиционални фестивал фолклора. Према речима Зорана Грујића, секретара друштва, група певача се припрема за наступ на солистичком концерту Драгана Којића Кебе, који је изразио жељу да се на сцени поред њега појаве и чланови КУД “Караџић”.

– Ових дана уобличавамо и програм који смо назвали “Културно лето”, а план нам је да једном седмично испред Вуковог дома културе приређујемо различите програме за наше суграђане – каже Грујић.

Прошлог викенда ликовна секција боравила је на летњој колонији у Јелаву, чланови књижевног клуба гостују на различитим манифестацијама широм Србије, а на великом концерту фолклора у Деспотовцу 28. августа наступиће и Лозничани.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )