ОДРЖАНА ПЕТА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА “КРОЗ ОБЈЕКТИВ МЛАДИХ” – На два платна 150 слика

ОДРЖАНА ПЕТА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА “КРОЗ ОБЈЕКТИВ МЛАДИХ” – На два платна 150 слика

Polaznici kursa

Пета изложба фотографија полазника школе “Кроз објектив младих” одржана је прошлог петка у Омладинском центру, а на два видео-бима приказано је 150 радова насталих током двомесечног курса. Поред тога, на такозваном фото-зиду изложене су израђене фотографије мањег формата.

– Обуку је успешно завршило 15 полазника, што је и оптималан број за овакву врсту курса. Поред њих, у оквиру школе фотографије полазници новинарског курса имали су радионицу новинске фотографије, тако да су и они стекли одређена знања која ће им користити у будућем раду. Током двомесечне школе полазници су поред теоријских и практичних основа фотографије обучавани и да користе програме за обраду фотографија. На јесен планирамо напредни ниво фотографског курса на који се, осим полазника који су сада завршили обуку, могу пријавити и други који имају претходна знања о фотографији – каже Бојан Лучић, координатор школе фотографије.

Обука младих фотографа спроведена је у оквиру програма “Подршка политици за децу и младе” који до августа спроводи Министарство спољних послова Италије у сарадњи са регијом Емилија-Ромања. Јесењи курс фотографије требало би да буде спроведен у оквиру другог пројекта, врло вероватно у сарадњи са једном бањалучком организацијом.

Н. Т.

Фото: Томислав Лукић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )