ЉУБОВИЈА: ГРАДИЋЕ СЕ МОСТ ИЗМЕЂУ ЉУБОВИЈЕ И БРАТУНЦА – Потписан споразум

rs-most

Иницијатива руководства Општине Љубовије за изградњу моста на Дрини између Љубовије и Братунца (РС) коначно је добила епилог. У Београду је прошлог петка у Влади Србије потписан споразум за изградњу овог моста, а потписали су га потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и министар транспорта и комуникација у Савету министара Босне и Херцеговине Славко Матановић

Локална самоуправа покренула је пре две године иницијативу за изградњу овог моста јер је стари гвоздени мост  узмеђу Љубовије и Братунца изграђен тридесетих година прошлог века дотрајао и тешко оштећен. Мост је раније коришћен за путнички и теретни саобраћај, а сада због оштећења само за путнички.

– Нови мост ће много значити за Љубовију и Братунац, али и за Србију и Републику Српску, односно БиХ, јер ће, између осталог, омогућити бржи и јефтинији проток људи и робе.  Сигурно је да ће допринети развоју привреде и пољопривреде овог краја. Очекујемо да ће се по завршетку изградње моста инвеститори више заинтересовати за улагање у нашу општину. Мост ће бити и најближа веза између централне Србије и централне БиХ. Сарадња са општином Братунац  биће подигнута на још виши ниво. Наша два места су ослоњена једно на друго. Деца из Љубовије иду у школе у Братунцу, као и деца из Братунца у Љубовију, а и радници из наших места раде са обе стране Дрине. У оквиру пројекта “Средње Подриње” у нашем дому здравља у току је изградња одељења за дијализу и тај посао треба да буде завршен у овој години. Када служба почне да ради њене услуге ће, поред мештана Љубовије, користити и грађани Братунца, Сребренице и других пограничних места јер ће им то бити најближи центар за дијализу – каже Мирослав Мићић, председник општине Љубовија.

В. Ст.

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )