ЗА УЛИЦУ БАКАЛ МИЛОСАВА – Уговор, тендер па радови

ЗА УЛИЦУ БАКАЛ МИЛОСАВА – Уговор, тендер па радови

BAKAL MILISAVA U PRASSINI

Реконструкција Улице Бакал Милосава, у дужини од скоро два километра, треба да крене почетком наредног месеца. Од државе зависи хоће ли машине ове године ући и у Дринску улицу

Улицу Бакал Милосава овога лета би требало да окупирају мајстори и грађевинске машине који ће јој коначно дати изглед какав и заслужује најкраћа саобраћајна веза између града и Вуковог Тршића. Уместо прашњавог пута, препуног рупа, требало би да се зацрни нов асфалт и становници ове улице  коначно добију нормалан прилаз до својих кућа.

На последњој седници Скупштине града Зоран Томић, начелник одељења за финансије и друштвене делатности, обавестио је одборнике да је најповољнија понуда за дугорочни кредит за реконструкцију улице Бакал Милосава у износу од 85 милиона динара стигла од Банке интеса АД Београд са каматном стопом од 3,25 одсто на годишњем нивоу и накнадом за обраду кредита од 0,1 одсто. Речено је и да ће после закључивања уговора о дугорочном кредиту бити расписана јавна набавка за извођење радова.

– Уговор је потписан у среду, другог јула следи објављивање тендера који траје 22 дана, а понуде отварамо 24. јула. Уколико добијемо одговарајућу понуду и не буде жалби, треба нам 15 дана за увођење извођача у посао, дакле  негде почетком августа. Извођач треба да уради кишну канализацију, у целој дужини пута, коловозни застор шест метара ширине и путне ивичњаке. Дужина пута је 1.960 метара од Партизанске улице до клубачког гробља и деоница која се ради уклапа се у асфалт урађен преко Плоча до Тршића пре десетак година. Рок за завршетак радова који ћемо предложити извођачу је 75 календарских дана – каже Томић за ЛН.

Према његовим речима, рок за извођење радова је мало дужи јер има доста подзида и терен је јако специфичан са обе стране пута са много кућа које су доста изнад или испод нивоа пута и све се мора обезбедити позидама.

– Пројекат је  урађен тако да сви постојећи улази у дворишта и парцеле остају на истом нивоу, ниједан улаз или излаз неће се висински померити па грађани неће морати ништа да коригују – каже он.

Према Томићевим речима, за Дринску улицу  градска управа је поднела захтев Министарству за финансије за одобрење прекорачења буџетског дефицита изнад десет процената.

– Уколико добијемо позитиван одговор, у шта не сумњамо, онда идемо истом процедуром као за Бакал Милосава. Пројекат је готов, остали су само детаљи за кишну канализацију али то “Урбоплан” завршава тако то може врло брзо да се реализује. Све зависи од одговора који не знамо када ће стићи, а уколико буде позитиван, следи расписивање тендера и извођење радова и у Дринској – рекао је Томић, што би сигурно много обрадовало становнике овог дела Лозничког Поља.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )