РУКОМЕТ (ЖЕНЕ) – ЖРК ЛОЗНИЦА ГРАД – На турниру у Француској

РУКОМЕТ (ЖЕНЕ) – ЖРК ЛОЗНИЦА ГРАД – На турниру у Француској

Rukometasice

У градићу Абјен у близини Лиможа (Француска) данас почиње велики међународни турнир на коме ће учествовати и младе рукометашице Лознице града. Лозничанке су прва екипа из Србије која ће учествовати на овом веома јаком турниру.

– То је за нас велика част, али и обавеза да одиграмо најбоље што можемо. Не познајемо остале екипе и нисмо оптерећени резултатом. Бићемо у прилици да одмеримо снаге са екипама из других земаља, да упознамо њихове квалитете и стил игре и то је најважније. Сигурно је да се нећемо обрукати – поручује Велибор Вујић који ће заједно са Јасмином Симић, досадашњим капитеном првог тима, водити екипу.

Наступиће рукометашице рођене 1999. и 2000. године, а  екипу чини једанаест рукометашица Лознице града и три играчице ОРК Лознице (Милица Живановић, Мила Тешић и Јована Рашевић).

Одлазак Лозничанки у Француску помогла је локална самоуправа, али и ТОГ Лозница, Инфо центар Бања Ковиљача и друге фирме.

На турниру ће учествовати више од пет стотина младих рукометашица. Поред Лозничанки и Францускиња такмичиће се још екипе из Шпаније, Италије, Немачке, Енглеске, Норвешке, Словеније, Исланда, Марока и још неколико афричких земаља.

Турнир ће бити завршен у недељу.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )