КУД “КАРАЏИЋ” – Летње активности

KUD KARADZIC U BANJI KOVILJACCI

Дугогодишња успешна сарадња КУД “Караџић” и Специјалне болнице за рехабилитацију “Бања Ковиљача” настављена је и овог лета низом програма који се одвијају петком на летњој сцени поред бањске куле, између вила “Далмација” и “Херцеговина”. После прошлонедељног наступа дечјег фолклорног ансамбла на смотри фолклора, вечерас ће за госте болнице и посетиоце Ковиљаче концерт приредити група певача. Како кажу у друштву “Караџић”, после краће паузе, већ од 6. јула, поново ће се окупити позоришни ансамбл који за јесен припрема нову премијеру.

– После успеха са представом “Господин Фока” Гордана Михића, наставили смо сарадњу са редитељем Драганом Остојићем из Кикинде, с којим смо већ обавили неколико проба. После његовог годишњег одмора, планирамо да направимо и прве пробе на сцени, како би екипа осетила простор у којем ће 16. новембра премијерно извести Нушићевог “Народног посланика”. То ће се десити када будемо обележавали Дане КУД “Караџић”, а све у години јубилеја, када друштво прославља 165 година рада – каже Зоран Грујић, секретар друштва.

Како је раније најављено, представу припрема глумачка екипа младих талентованих глумаца и нешто старијих колега, који су се већ доказали током година у уметничком раду позоришта. Међу њима је и Зоран Грујић, који ће овом представом обележити 40 година уметничког рада у КУД “Караџић”.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )