11. КАМП ШКОЛЕ РОК ГИТАРЕ – Рокенрол са Гучева

11. КАМП ШКОЛЕ РОК ГИТАРЕ – Рокенрол са Гучева

na gucevu se okupilo 20 mladih gitarista rok kamp skole gitare foto s.pajic

Музички камп на Гучеву, који једанаести пут организује школа рок гитаре из Лознице, окупио је претеклих дана двадесетак младих гитариста из подрињског краја, али и из Ваљева, Бијељине и Прага. Они су током седмодневног боравка на планини усавршавали стечена знања и унапредили технику свирања на овом популарном инструменту, а поред дневних предавања, учесници кампа радили су у музичкој вежбаоници, снимали демо-снимке у тонском студију и присуствовали представљању инструмената, појачала и других музичких помагала.

– Урадили смо снимке који ће се наћи на компилацијском компакт-диску који планирамо да објавимо на јесен. На њему ће се наћи пресек снимљеног материјала са протеклих кампова – каже Јовица Ивановић, инструктор гитаре и руководилац школе.

Канцеларија за младе и градска управа подржали су овај програм са 50 хиљада динара, а учеснике су у понедељак обишли Љубинко Ђокић, помоћниг градоначелника, Тања Глишић, шеф одсека за младе и Дејан Сталовић, члан Градског већа.

– Девету годину помажемо камп и ово је одлична прилика да се млади упознају, друже, забаве али и усаврше своја знања о гитари. Град подржава овакве активности и циљ нам је да млади стичу како формална, тако и неформална знања. Жеља нам је да младе укључимо у све сфере друштвеног живота, да буду активни и да буду видљивији, а доказ да смо на добром путу је и чињеница да је наш Омладински центар већ месецима препун – рекао је Ђокић.

Током дружења на Гучеву, гитаристи су приредили неколико заједничких концерата, а гостовали су им и познати лознички музичари од којих су такође могли да науче неке нове тајне музицирања.

– Учим свирање на гитари око две године и ово ми је први пут да сам на кампу на Гучеву. Волим рок музику, а највише групе “Металика”, “Нирвана” и “АЦ-ДЦ” – каже Јован Богићевић из Лознице.

Његова другарица Нађа Миловановић стигла је из Ваљева и истиче да је други пут на Гучеву.

– Допало ми се дружење и рад у оваквом амбијенту па сам одлучила да дођем и овог лета – каже она.

Филип Томић је стигао из Прага и одушевљен је природом и друштвом с којим свакодневно вежба.

– Мој тата је Лозничанин, али живи и ради у Прагу, где сам и ја рођен. На гитари свирам око годину и по дана, а пре пар месеци прешао сам на бас. Планирам, кад још мало порастем, да оснујем групу која ће свирати рок музику – каже Филип.

Школа рок гитаре постоји већ читаву деценију и кроз њу је прошло више од хиљаду ученика од којих су многи наставили усавршавање и ван граница Србије. План је да на јесен одрже заједнички концерт и објаве на диску музику коју су стварали током протеклих година.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )