СКУПШТИНА ГРАДА – Стари мандати – нови савези

СКУПШТИНА ГРАДА – Стари мандати – нови савези

skupstina

Завршни рачун буџета града за прошлу годину био у сенци оставке заменице градоначелника Ранке Живановић Марковић, саопштења да ће Покрет за Лозницу и Подриње од сада наступати у саставу одборничке групе СНС као и прелазака појединих одборника у ову одборничку групу

– Не знам да ли је паметно ово што се ради у Скупштини и да ли је корисно за друштво које нас је бирало. Ја сам жестоки противник таквог приступа, увек сам спреман за сарадњу, али за овакав приступ нисам и разочаран сам поступцима појединих колега одборника – овако је преласке појединих одборника у одборничку групу СНС прокоментарисао Станоје Филиповић, досадашњи шеф ОГ самосталних одборника који су прешли у супротни табор.

Последње заседање Скупштине града пред летњу паузу биће запамћено управо по преласцима одборника, формирању нових одборничких група и покрета и по неопозивој оставци заменице градоначелника. Одборници су на почетку заседања обавештени да се досадашњи Покрет за Лозницу и Подриње придружио одборничкој групи СНС чији ће шеф и даље бити Миленко Вујић а заменик Милан Веселиновић, да се др Славица Петровић Тадић, која је својевремено иступила из ОГ СНС и наступала као независни одборник, вратила у ову одборничку групу, што је учинио и др Бранислав Стојков, досадашњи независни одборник. У редове „напредњака“ прешао је и Зоран Николић, досадашњи одборник ДС, за којег многи нису знали ни како изгледа пошто да ретко присуствује седницама. Оформљена је и нова одборничка група Грађанска алтернатива за Лозницу, у којој се поред одборника ДС налазе и досадашњи самостални одборници Зоран Тошић и Саша Димић, док је одборник Добросав Марић, иступио из Јединствене Србије а одборница Марија Џопалић из ПУПС-а, и они ће наступати у име Покрета Западна регија. Скупштина је доделила мандат новом одборнику Милисаву Вукосављевићу, са изборне листе Видоје Петровић-Уједињени региони Србије, који ће наступати у саставу ОГ СНС.

В. Мићић

 

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )