ФУДБАЛ: ФК ЛОЗНИЦА ПОСЛЕ ОСВОЈЕНЕ ТИТУЛЕ – Играчи су најзаслужнији

ФУДБАЛ: ФК ЛОЗНИЦА ПОСЛЕ ОСВОЈЕНЕ ТИТУЛЕ – Играчи су најзаслужнији

LOZNICA PRVI

Дуго очекивани повратак у прволигашко друштво коначно је остварен. После више од двадест година Лозница се нашла у Првој лиги. Доминирали су Лозничани током целе сезоне у Српској лиги “Запад” и заслужено су освојили титулу. На терену су показали да су најбољи. У сваки меч фудбалери су улазили са жељом да победе и у већини случајева су успевали. Доживели су само два пораза и нису примили ниједан гол на свом терену.

– Велики је то успех за наш клуб, али и за град. Није било лако, али успели смо да остваримо циљ који смо пре почетка првенства поставили заједно са локалном самоуправом која је и главни финасијер клуба. Најзаслужнији за ове сјајне резултате су фудбалери који су одлично играли током целог првенства, а нарочито у јесењем делу. Остварили смо врхунски резултат захваљујући изузетном односу фудбалера према игри која је постала препознатљива и због које су нас сви клубови уважавали, а навијачи се вратили на трибине. Екипу је красило, право другарство, јединство, изузетна атмосфера која је владала, на утакмицама, али и на тренинзима, у свлачионици. Заједништво је било изнад свега и то је дало резултат – подсећа Зоран Грујичић, председник ФК Лозница.

Фудбалери су тренутно на заслуженом одмору, али поново ће се окупити врло брзо. Припреме за ново првенство кренуће почетком јула. Пред управом клуба и фудбалерима је један нови изазов. Конкуренција у Првој лиги је још јача и биће потребно много рада и труда како би лознички клуб постао стабилан лигаш. Грујичић и у вишем рангу обећава добре резултате.

– Наша жеља је да и у прволигашкој конкренцији играмо лепршаво и ефикасно и да постанемо стабилан прволигаш. Циљ је да се нађемо међу првих пет-шест екипа што неће бити лако, али није и немогуће. Желимо да сачувамо тим који је увео клуб у виши ранг и са већином играча већ смо обавили разговоре. Заинтересовани су да и даље носе дрес Лознице и у наредних неколико дана биће познато ко остаје и да ли неко одлази. С обзиром да је такмичење у Првој лиги јаче од српсколигашког мораћемо да појачамо конкуренцију у тиму. Неопходан нам је већи фонд квалитетних играча и покушаћемо да доведемо пар фудбалера који ће за нашу екипу заиста представљати појачања. Имамо добре односе са Црвеном звездом и Партизаном и постоји могућност да неко од играча из ових клубова који нису тренутно у првом плану појача наше редове. Верујем да ћемо имати добар тим и да ће гледаоци на јесен имати прилику да уживају у квалитетној игри наше екипе као што је то било и у минулој сезони – поручује Грујичић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )