У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Укинута ванредна ситуација

Loznica01 ukinuta vanredna situacija mali zvornik foto s.pajic

Одлуком Владе Србије у Малом Зворнику после годину дана укинута је ванредна ситуација, а према речима Зорана Јевтића, председника општине, започето отклањање последица прошлогодишњих поплава и клизишта биће настављено док за то буде потребе. – Ми имамо започетих радова који морају да се доврше, а планирамо и ребаланс општинског буџета за наредну скупштину, где ћемо додатна средства издвојити за отклањање последица поплава. Настојимо да свима вратимо живот у стање какво је било пре поплава – каже Јевтић.

Он истиче да је приоритет завршетак водоводне мреже до Радаља, Доње Трешњице, Цулина, Амајића и Велике Реке како би се у овим месним заједницама нормализовало снабдевање водом, а неке послове општина ће урадити у партнерству са Војском Србије. Јевтић је потврдио да санација клизишта код старог моста касни због непотпуне пројектне документације, али да очекује да и то, као и реконструкција магистрале од Бање Ковиљаче према Љубовији започне у овој години.

– Пројекат санације клизишта урадио је ЦИП, али у њему није предвиђен и прилазни пут, па је он сада на доради. Речено нам је да то мора бити завршено у овој години – додаје Јевтић.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )