У ЉУБОВИЈИ ПОНОВО СМЕНА ВЛАСТИ – Вратио се Мићић

У ЉУБОВИЈИ ПОНОВО СМЕНА ВЛАСТИ – Вратио се Мићић

Kolor Micic predsednik opstine ljubovija

После нешто више од пет месеци на месту председника Општине Љубовија  поново је Мирослав Мићић. Смену Милована Ковачевића подржало је 19 одборника. Мићићу је ово трећи мандат, а таман толико је на функцији председника био и Ковачевић

Наставља се политичка вртешка у Љубовији. На функцију председника општине уместо Милована Ковачевића (ГГ “Заједно за Љубовију”) поново је дошао Мирослав Мићић (СПС), пет месеци раније (28. новембра 2014. године) било је – уместо Мићића – Ковачевић, а седам месеци пре тога (у априлу 2013. године) Ковачевић је на десетак дана сменио Мићића после чега је смењено руководство успело да се консолидује и врати на власт.

Најновији обрт догодио се прошлог четвртка (7. маја) на ванредној седници Скупштине општине на којој је руководство које је предводио Милован Ковачевић сменила нова већина од 19 одборника (Скупштина општине има 35 одборника) – 14 из редова СПС-а и ПУПС-а, два одборника СНС, један независни одборник и по један из редова СПО и Заједно за Србију. У опозицији је остала одборничка група СНС – ГГ “Заједно за Љубовију”, као и одборници из ДС.

– Морало је доћи до промена за добробит наше општине. У претходних пет месеци није урађено ништа већ се општинско руководство углавном бавило само собом. То је период константног нерада, слабе сарадње са надлежним министарствима, неуспеха у реализацији одређених пројеката, кршења буџетских прописа и још много нерешених ствари које су врло битне за функционисање локалне самоуправе – каже Мирослав Мићић, председник Општине Љубовија на почетку свог трећег мандата за две године.

Он истиче да ће ускоро у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарати о изградњи моста на Дрини у оквиру пројекта Подриње, као и о реконструкцији два важна путна правца Љубовија-Лозница и Љубовија-Крупањ.

– У плану је  отварање центра за дијализу, реорганизација општинске управе, а међу приоритетима су улагања у развој пољопривреде, изградња и реконструкција сеоских путева, као и развој инфраструктуре у енергетском сектору – каже Мићић.

Наглашава да не очекује проблеме у функционисању нове коалиције и верује да ће им се врло брзо придружити још неколико одборника.

– Два одборника из СНС-а која су подржала смену досадашњег руководства, учинила су то уз договор са врхом те странке. Верујем да ће се још четири-пет одборника СНС (имају укупно седам) прикључити нашој коалицији после разговора са руководством странке које треба да уследи. Стабилна већина омогућиће нам да мирно радимо у корист грађана Љубовије – поручује Мићић.

Досадашњи председник општине Милован Ковачевић сматра да није било разлога за промене.

– Верујем да ће локални избори бити до краја године и  мислим да је оваква одлука нерационална. СНС није имао потребе да гласа за промене. Чаршијске приче да је до овога дошло после договора између мене и Мићића немају никаквог основа. Категорички тврдим да никаквог договора није било. Ово је брука за Љубовију да се власт мења на сваких пет-шест месеци. Коалициона већина је “танка” и због тога сам предложио Мићићу, да не бисмо више долазили у овакву ситуацију, да општинску власт формирају све странке које желе да узму учешће у њој. Сигуран сам да би то било много корисније за нашу општину. Надам се да ће разговори на ову тему бити настављени – истиче Ковачевић.

Мићић каже да ће Ковачевић добити одговор најкасније у понедељак, а да ће пре тога о овом предлогу заједнички одлучити општински одбори СПС и СНС.

В. Ст.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )