СУТРА У ЉУБОВИЈИ – Фестивал гастрономије

СУТРА У ЉУБОВИЈИ – Фестивал гастрономије

Gastro Ljubovija

Најукуснији фестивал у Азбуковици и околни биће одржан сутра на помоћном терену ФК Дрина у Љубовији, а окупиће бројне посетиоце и екипе које ће се надметати у кулинарским вештинама

 

Осми међународни “Гастро фестивал” биће одржан сутра у Љубовији, а очекује се учешће стотинак екипа које ће се надметати у неколико категорија. Екипе из целе Србије, и из иностранства такмичиће се у припреми етно-трпезе, али и модерној кухињи, посластичарству, пекарству и карвингу, док ће наслов најбржег кувара понети победник брзог сецкања црног лука. Посебно ће бити занимљиво такмичење у кувању рибље чорбе, а најбоље ће изабрати стручни жири који чине професори Високе хотелијерске школе у Београду и чланови Кулинарске асоцијације Србије. Фестивал приређује Туристичка организација Љубовије која га је покренула са циљем да промовише азбуковачку кухињу, специјалитете, али и традицију и обичаје Азбуковице.

Посетиоци ће моћи да навијају и за учеснике “Гастро олимпијаде”, надметања у надвлачењу конопца, бацању камена с рамена, скоку удаљ, трчању у џаку и обарању руку, али и да уживају у богатом културно-забавном програму. Након отварања манифестације тачно у подне на помоћном терену стадиона ФК Дрина, када ће учеснике и посетиоце поздравити председник општине Љубовија Милован Ковачевић и директорка љубовијске Туристичке организације Маријана Петаковић, биће приређен краћи програм у којем ће учествоватии КУД “Азбуковица” и малишани из предшколске установе “Полетарац”, а увече ће бити одржани концерти. После проглашења победника у пола осам, први ће наступити оркестар “Стара варош“ који ће два сата забављати публику, а на сцени ће га сменити локална рок-група “Кратак спој”, да би сат времена пре поноћи почео концерт “Енора бенда” и “Блек бетс бенда”.

“Гастро фестивал” је, после чувене љубовијске регате, друга манифестација по важности у овој општини и из године у годину окупља све више учесника и посетилаца како из околине Љубовије, тако и из целе Србије и окружења.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )