МИНИСТАР АЛЕКСАНДАР ВУЛИН ОТВОРИО РЕНДГЕН КАБИНЕТ У СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ – Неће бити пљачкашке приватизације

МИНИСТАР АЛЕКСАНДАР ВУЛИН ОТВОРИО РЕНДГЕН КАБИНЕТ У СПЕЦИЈАЛНОЈ БОЛНИЦИ – Неће бити пљачкашке приватизације

VULIN U NOVOM RENDGEN KABINETU

Министар рада, запошљављања, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао је у понедељак пуштању у рад реновираног рендген и ултразвучног кабинета у Специјалној болници за рехабилитацију „Бања Ковиљача“ који је ова установа финансирала из својих прихода, поручујући да успешне бање не треба продавати него докапитализовати 

 

– Велика је ствар када из сопствених прихода можете да улажете и напредујете. Ви сте то могли да потрошите на нешто друго, али сте се определили за развој – рекао је у понедељак у Бањи Ковиљачи Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуствујући отварању реновираног рендген и ултразвучног кабинета у Специјалној болници за рехабилитацији „Бања Ковиљача“ за чије је опремање ова установа издвојила 19 милиона динара.

Говорећи о приватизацији бања Вулин је истакао да је при Влади Србије формирана радна група коју поред њега чине министри Лончар, Сертић и Љајић и која ради на проналажењу одговарајућег решења за све бање појединачно.

– Републичка агенција за приватизацију је расписала конкурс за избор приватизационог саветника и он ће дати мишљење за сваку институцију. Немамо разлога да продајемо оно што је добро  и успешно, што нам доноси приход, али имамо разлога да се окренемо тржишту, да видимо да ли можемо да имамо јавно-приватно партнерство или докапитализацију. Неће бити ничега што може да личи на пљачкашку приватизацију каква је била протеклих дванаест година. Ово је спор процес у којем желимо да учинимо оно што је најбоље за запослене, кориснике и државу – рекао је он и додао да “нећемо поновити грешку неких других земаља у окружењу, које су потпуно изгубиле рехабилитациону и здравствену улогу својих бања”.

– Ако бисмо то урадили,  значи да би наше осигуранике требало да шаљемо у неку другу земљу на лечење.

Др Александар Јокић, помоћник директора, нагласио је да ова установа кроз своје тржишно пословање више од две трећине свог дохотка зарађује, пружајући услуге лечења, рехабилитације и дијагностике деце и одраслих.

– Прошлогодишње пословање је и поред поплава било успешније него претходне године. У нову сезону улазимо са новом инвестицијом, завршавамо реконструкцију још једног дела реновираног сумпорног купатила „Краљ Петар“ у којем ће се лечити деца, а ускоро почињемо реновирање старог блатног купатила. У плану је и изградња новог велнес хотела и проширење велнес центра тако да мислимо да ће ова сезона бити успешнија од претходне – истакао је др Јокић.

Отварању рендген и ултразвучног кабинета присуствовао је и др Ференц Вицко, државни секретар у Министарству здравља и Драгослав Милановић, начелник Мачванског управног округа, који је рекао да ће овај дан бити забележен само као корак у развоју ове реномиране установе и да се нада ће се задржати правило утемељитеља  ове савремене болнице др Николе Сремчевића да никада у ову бању не можете доћи два пута а да затекнете исто, увек је боље и лепше, на задовољство корисника и запослених.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )