ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – ПОБЕДА ЛОЗНИЦЕ – Важни су бодови

ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА “ЗАПАД” – ПОБЕДА ЛОЗНИЦЕ – Важни су бодови

prvi tim

Фудбалери Лознице победили су Јошаницу са 1:0 и за корак су ближи Првој лиги. Није то била нарочито лепа утакмица. Лозничани су играли  таман колико је било потребно да се освоје бодови. Гол одлуке постигао је Требовац још у трећем минуту. Очекивало се да ће после тога мрежа гостију бити напуњена до врха, али то се није догодило. Гости су показали да и поред тога што заузимају последње место са малим изгледима да сачувају статус нису тако лоша екипа. Добар део екипа које су боље пласиране оставиле су на Градском стадиону много лошији утисак од тима из Новог Пазара. Истина је да нису успели да озбиљније угрозе гол Лознице, али показали су велику борбеност и жељу да се надигравају.

– Била је ово рутинска победа. Сигурно је да бисмо били задовољнији да је победа била изражена са више голова, али најважније је да смо освојили три бода.  Контролисали смо игру током целе утакмице и нисмо дозволили гостима да нам озбиљније запрете. Јошаница је играла растерећено јер немају шта да изгубе. Трудили су се, али за 90 минута нису упутили ниједан шут у оквир нашег гола. Све смо ближи првом месту и то је битно – поручује Душко Обадовић, тренер Лознице.

Остали резултати 22. кола: Железничар – Бане 4:0, Шумадија (А) – Шумадија 1903 1:1, Смедерево 1924 – Слога 3:1, Јединство – Полет 0:0, Победа – Јасеница 1911 1:0, Будућност-рушик 2014 – Карађорђе 5:2 и Рудар – Звижд 0:1.

Лозница на првом месту има 51 бод, други је Железничар са 40, треће Јединство има 37, четврто је Смедерево 1924 са 36, Будућност-Крушик 2014 на петом месту има 35, Слога је шеста са 33 бода. Седми Полет и осма Шумадија 1903 имају по 32 бода, а девети Рудар и десети Звижд по 29, једанаеста је Шумадија (А) са 27, дванаести Карађорђе има 26, Победа је тринаеста са 22, четрнаесте Јасенице 1911 и петнаести Бане имају по 19, док је Јошаница последња са 11 бодова.

Сутра и у недељу биће одиграни мечеви 23. кола. Лозница гостује у Костолцу где ће се састати са домаћим Рударом.

– И против Рудара идемо на победу, мада не бисмо били незадовољни и бодом. Свесни смо да то неће бити лако.  Противник има квалитетан тим, али у последње време игра слабо и дошао је у ситуацију да стрепи за статус. Ни на овом мечу нећемо бити комплетни. Надам се најбољем – каже Обадовић.

У осталим утакмицама састаће се: Звижд – Будућност-Крушик 2014, Карађорђе – Победа, Јасеница 1911 – Јединство, Полет – Смедерево 1924, Слога – Шумадија (А), Шумадија 1903 – Железничар и Бане – Јошаница.

Мечеви ће почети у 16  часова и 30 минута.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )