У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ ГЛУМЕ – Седам дана позоришта

У СУСРЕТ ФЕСТИВАЛУ ГЛУМЕ – Седам дана позоришта

VENECIJANKA 3

Девети Фестивал глумачких остварења у Лозници биће оржан од 20. до 27. априла, а домаћин, позориште КУД “Караџић” објавило је у уторак списак учесника и предсатава које ће Лозничани моћи да виде на сцени Вуковог дома културе. Поред домаћина, који отварају фестивал премијером представе “Господин Фока”, лозничка публика видеће представе позоришта из Велике Плане, Раковице (Београд), Деспотовца, Смедеревске Паланке, Сенте и Прокупља.

 – Фестивал се одржава у славу глумца и свега онога што глумци раде да бисмо у некој од представа које ће бити изведене уживали. И ове године одгледаћемо укупно осам представа, од којих само завршну изводи професионално позориште. Ми, као домаћини, отварамо фестивал комедијом коју смо припремили у сарадњи са редитељем и глумцем Драганом Остојићем из Кикинде. У завршници фестивала угостићемо Звездара театар из Београда са представом “Сокин и Босина”, коју је написала др Милица Констатиновић а режирао Југ Радивојевић. У представи играју Љиљана Благојевић, Калина Ковачевић, Соња Кнежевић и Виктор Савић, а у случају спречености, Савића ће на сцени заменити Стефан Бузуровић.

Такмичарски део представа посвећен је аматерским позориштима, а по жанру, заступљене су комедије и драме. Комедије су, углавном, по тексту Бранислава Нушића јер је ова годинљ у његовом знаку, а као организатори очекујемо добра глумачка остварења која ће бити награђена на завршној свечаности – најавио је Драган Тошић, председник друштва.

С.Пајић

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )