ПРОГРАМ “СВЕТ ЖЕНА” – Љубављу и песмом мењају свет

ПРОГРАМ “СВЕТ ЖЕНА” – Љубављу и песмом мењају свет

Loznica02 vece ljubavne poezije i muzike program svet zena foto s.pajic

Колажни програм “Љубав ће променити свет”, у оквиру манифестације “Свет жена”, у Галерији “Мина Караџић” приредили су у уторак рецитатори лозничке гимназије и дует Сања Маврак – Александра Антонић. Уз музичку подршку Живорада Жике Томића (хармоника), Марка Ћосића (клавир), Зорана Тошића (виолина) и Драгана Ђедовића (клавир), рецитатори Марија Мајсторовић, Маријана Обрадовић и Јован Томић казивали су љубавне стихове по избору своје професорке Невенке Митровић, док су својим интерпретацијама Сања и Александра одушевиле публику изводећи лепезу од староградских до популарних и евергрин мелодија.

– Александа и Сања су у протекле две године углавном наступале у пратећем програму, али се прошле године нама наметнула идеја да њих две у оквиру “Света жена” могу да изнесу лепу причу, у шта су нас увериле и ове вечери. Мешавина музике и поезије показала се као изузетно пријатна за ову манифестацију – рекла је Дајана Ђедовић, директорка Центра за културу.

Сања Маврак и Александра Антонић заједно су на сцени већ три деценије, а поред певања у групи певача КУД “Караџић”, у последње време све  чешће наступају као дует. Певају од изворних и староградских до евергин мелодија, а већ су наступале на бројним манифестацијама, у ТВ емисијама и другим јавним програмима,

– Волимо да певамо, а наши гласови се одлично слажу и употпуњују. Још 1983. године смо ушле у воде аматеризма, кроз хорску секцију и групу певача, а четири године касније запевале смо први пут заједно у представи “Сеобе”, коју је режирала Вида Огњеновић, где смо са певачима Народног позоришта на Вуковом сабору отпевале химну “Сент Андреја”. Наше дружење настављено је наредне три деценије и траје и данас – кажу Сања и Александра, које су као чланице КУД  “Караџић” наступале у Немачкој, Белорусији, Чехословачкој, Украјини, Румунији, Грчкој и Сицилији.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )