КОШАРКА: ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ АЛЕКСАНДРИ ЦРВЕНДАКИЋ – ЧЕТВРТА У ЕВРОПИ

КОШАРКА: ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ АЛЕКСАНДРИ ЦРВЕНДАКИЋ – ЧЕТВРТА У ЕВРОПИ

aleksnadra crvendakic

Лозничанка Александра Црвендакић (19) која сада наступа за мађарски Шопрон добила је ових дана још једно вредно признање. У избору ФИБА за најбољу младу играчицу у Европи у прошлој години заузела је високо четврто место. Она је према гласовима навијача била трећа, док су је стручњаци сврстали на пето место. Ово је други пут да се Александра нађе у избору за најбоље младе играчице у Европи. Прошле године заузела је седмо место. 

– За мене је велика част што сам другу годину заредом била на листи кандидата за најбољу младу кошаркашицу Европе. Презадовољна сам чевтртим местом. Велики је успех уопште се наћи међу десет најбољих. Пресрећна сам због тога што је велики број навијача свој глас дао мени. То ми много значи и сигурно је да ће ми бити подстрек  да се још више трудим јер се рад исплати – одушевљена је Александра.

Иначе, најбоља млада играчица Европе је Ангела Салвадорес из Шпаније. Друго место заузела је још једна представница Шпаније Астоу Ндоур, док је трећа Оливиа Епоупа из Француске.

Црвендакићева каже да у Мађарској има одличне услове за рад и напредовање.

– Играм и у Еврокупу, имам добру минутажу и то ми много значи. Саиграчице су одличне кошаркашице, брзо су ме прихватиле тако да ми је веома лепо у Шопрону – истиче она. Александра још увек има право да игра за јуниорску и младу репрезентацију, као и за сениорску и каже да јој то увек представља велико задовољство, а да од селектора зависи за коју ће селекцију играти.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )