МИЛАН ПРОДАНИЋ, ОТАЦ Л.П. (15) ТВРДИ – ПОЛИЦИЈА МИ ПРЕТУКЛА ДЕТЕ

Loznica02 decaka l.n. pretukla policija milan prodanic sa sinom foto s.pajic

Реагујући као и двадесетак вршњака на повике да стиже полиција, Л.П. (15)  почео је да бежи са места где се прошле суботе око поноћи одвијала туча између два младића, што га је потом коштало батина добијених од припадника интервентне јединице. Дечаков отац Милан Проданић, огорчен због такве бруталности поднео кривичне пријаве

 

Петнаестогодишњег Л. П. из Лознице прошле суботе око поноћи претукли су припадници интервентне јединице иако, према речима његовог оца Милана Проданића, за таквом бруталном реакцијом није било разлога.

– Мој син се са још двадесетак дечака задесио у парку иза градске библиотеке, поред старог базена, где су се двојица младића потукла. Пошто је неко од станара обавестио полицију о узнемиравању јавног реда и мира, интервентна се брзо појавила на лицу места. Неко је викнуо да стиже полиција и у том тренутку су се сви разбежали на различите стране, а мој син је трчао ка пролазу према Улици Светог Саве. Ту су га стигли полицајци и почели да ударају – прича потресени отац Милан.

Он тврди да је син Л. П. пао на земљу и да су га ударали ногама по телу, док је он молио да престану и понављао им да је још дете.

– Разумем да ни њима није лако, али то су људи који су бирани за ту јединицу и физички и психички. Није логично да имају проблем са дечаком који је тежак око 40 килограма и висок 155 центиметара. Није могао да им пружи било какав отпор чак и да је хтео. Како ми је испричао, били су додатно љути јер су испрљали чизме јурећи га по блату. Вукли су га по земљи и шутирали, а један га је нагазио спречивши да се јави на телефон брату који га је у том тренутку звао – детаљан је Проданић.

Преплашени Л. П. нам је потврдио да је понављао да га не туку јер је још дете, али да му ни то није помогло. Један од полицајаца му је, како каже, одбрусио – и ја сам дете! Кад им је рекао име, пошто још нема личну карту, запретили су му да ће лоше проћи ако их је слагао, а потом су га ту на бетону и оставили.

– Тако се ни куче не оставља. Када се некако довукао до куће одмах сам га одвео у болницу. Отишао сам и у полицију, где сам видео да случај још није био ни евидентиран. Иронија је још већа јер је мој син, иначе, желео да постане полицајац. Није проблематичан нити је евидентиран као такав а врло добар је ученик. Одвео сам га у Хитну, био је на неурологији, па на хирургији, а на ортопедији му је стављен гипс јер је напукла кост на левој надлактици. Дете нема видљивих подлива, осим расечене усне и чворуга. Лекари су констатовали лакше повреде, имам извештај специјалисте, а док траје лечење, не могу да добијем завршно лекарско уверење. Добио је у Хитној инфузију и лекове за болове јер није могао да стоји на ногама. Иако сам га учио да од полиције никада не бежи, десило се што се десило. У полицији је већина поштених људи и немам ништа против њих, али све ово износим у јавност јер се плашим да ће нечије дете проћи много горе због нечије бахатости – поручује Проданић, иначе један од дугогодишњих чланова Демократске странке, изражавајући сумњу да би оваква дешавања могла да имају и политичке конотације.

 

ПРИЈАВА

Милан је, како каже, одмах у недељу, у току ноћи пријавио случај у полицији, а потом је званично поднео пријаву и тужилаштву.

– Тужићу и полицију и НН извршиоце, а обавестићу и унутрашњу контролу полиције – каже он.

У лозничкој полицији су потврдили да се десио овај немио догађај и да је случај електронски евидентиран.

– Родитељи имају право по закану да поднесу пријаву и ми их не можемо у томе спречити. Тачно је да је било проблема, али смо спремни да још једном испитамо све околности. Овакве реакције родитеља су нормалне и добро је да се тако понашају и због провере нашег рада – кажу у полицији.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )