КОШАРКА: ЖКК ЛОЗНИЦА – РАВНОПРАВНО СА СВИМА

branko despic zkk loznica

Кошаркашице ЖКК Лозница јесењу полусезону у Другој лиги ”Центар” окончале су на трећем месту иза Краљева и Љубовије, са скором 4-3. За разлику од прошле сезоне, када Лозничанке нису имале ни снаге ни довољно искуства да се равноправно носе са противницама, ове јесени су чак и изгубљене утакмице биле неизвесне. Сенку на полусезону бацила је тешка повреда Светлане Белановић, девојке која је екипу појачала у правом смислу речи, због чега су и претрпљени неки од пораза.

– Могли смо добити Карабурму па и Љубовију, али одсуство Белановићеве било је пресудно за крајњи резултат. Нисмо остварили скор који сам планирао на почетку полусезоне, али нисам незадовољан. За разлику од претходне, када смо трпели тешке поразе јер никоме нисмо могли да се одупремо на прави начин, у овој сезони смо у свакој утакмици играли и носили се са противницима до самог краја. Старије играчице обавиле су свој део посла како ваља и пружиле подршку девојчицама које уз њих треба да напредују и да се играчки развијају. Невоља је то што немамо могућности да се појачамо, али и то што су девојчице осми разред и сада ће морати да се спремају за матуру и пријемни испит за средње школе, а уз све то, имају обавезе и у такмичењу за своју генерацију, тако да ћемо тек видети како све то уклопити – каже тренер Бранко Деспић додајући да проблем прави то што је изгубљено неколико генерација чиме је створен јаз који сада премошћава 2000. годиште како би се поново успоставио низ, чиме би девојчицама било омогућено да стасавају у својој генерацији до прикључења првом тиму.

Деспић каже да је само питање времена када ће ова генерација младих кошаркашица заблистати у пуном сјају и постићи резултате на много вишем нивоу, а посебно истиче значај тога што је у клубу Жељко Васиљевић који помаже и девојчицама да напредују у игри, али и њему као тренеру. Девојке, иначе, вредно раде, током лета тренинзи нису прекидани, а осим за Нову годину и на Божић, ради се и током текуће зимске паузе. До наставка првенства остало је месец дана, тренутно се ради на подизању снаге, а ускоро ће почети и одигравање пријатељских утакмица како би екипа што спремнија дочекала средину фебруара и дуел са Плеј-офом у Ужицу.

Ова генерација кошаркашица доминантна је у такмичењу пионирки, квалификацијама за Квалитетну лигу РКС Западне Србије, и нема екипе која им се може супротставити па је Деспић уверен да ће га успешно окончати. Пет играчица из ове генерације недавно је са ОШ “Анта Богићевић” освојило прво место у Србији.

Млађе пионирке, међутим, нису тако убедљиве, али и у тој генерацији има играчица које ће, вероватно, када дође час, имати запажену улогу у првом тиму.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )