КОНЦЕРТ ДУА “ПОНТЕ” – МУЗИКОМ МЕРЕ СВЕТ

КОНЦЕРТ ДУА “ПОНТЕ” – МУЗИКОМ МЕРЕ СВЕТ

DUO PONTE KOLOR

Словеначки дуо “Понте”, којег чине вокална солисткиња Аља Петриц из Мурске Соботе и гитариста Дамјан Станишић, Лозничанин који већ годинама живи и ради у Словенији, приредили су у уторак у Вуковом дому културе новогодишњи концерт под називом “Премеравање света”. Како и сам назив концерта говори, ово вече послужило је публици да завири у музичка блага многих делова планете, али и да ужива у врхунској уметности гостију. Поред Ање и Дамјана, на концерту који је организовао КУД “Караџић”, учествовала је и Мирјана Ковачевић, професорка енглеског језика у лозничкој гимназији, која се успешно бави уметничком фотографијом, њен колега из школе Мирко Марковић, професор филозофије, који је пригодним текстом употпунио концерт, млади клавириста Јован Николић, ђак Музичке школе “Вук Караџић”, и Марија Пантелић, медицинске сестра која  врсно изводи фадо композиције.

– Ово је концерт музике света, путовање кроз различите државе и културе. Извели смо 20 композиција из Аргентине, Шпаније, са Балкана, посебно смо се прошетали Македонијом и Србијом, а ја сам урадио аранжмане за све композиције, прилагођене извођењу уз глас и гитару. Аља Петриц је по струци архитекта, али воли уметност, посебно музику и одлично пева. Лозничани, гости концерта, су нас додатно подржали како би ово вече изгледало још лепше – каже Дамјан Станишић и додаје да дуо “Понте” постоји пола године и наступа широм региона.

Он је прошле године у јуну, такође са својим колегама из Словеније приредио хуманитарни концерт на којем је прикупљана помоћ за породице које су претрпеле штету током мајских поплава и клизишта.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )