АК ЈУНИОР, КРУПАЊ – УСПЕШНА ГОДИНА

АК ЈУНИОР, КРУПАЊ – УСПЕШНА ГОДИНА

Clanovi Kluba

Прошла година била је веома успешна за АК Јуниор из Крупња. Млади атлетичари показали су да могу равноправно да се носе са вршњацима из клубова који имају много боље услове за рад. Такмичари овог  клуба учествовали су на 31 такмичењу (у конкуренцији пионира, јуниора и сениора) и остварили су запажене резултате. Освојили су чак 104 медаље, од којих пет на Првенству Србије за јуниоре (Јасмина Пајић и Јована Дамњановић) и млађе сениоре (Наташа Живановић).

У клубу је тренутно активно 25 атлетичара (од предшколског до сениорског узраста), њих 20 су такмичари регистровани у Атлетском савезу Србије, док се двадесет петоро  рекреативно бави атлетиком.

– Без помоћи општине не бисмо успели да реализујемо већину активности и сигурно не би било овако добрих резултата. Опстајемо захваљујући новцу који Крупањ издваја за наш клуб и делом од чланарине јер других прихода немамо. Надам се да ћемо у овој години, на основу нашег досадашњег рада и сјајних резултата које наши такмичари постижу, од општине добити више новца како бисмо наставили успешан рад, још више омасовили клуб и постигли још боље резултате – каже Лаура Лукић, тренер АК Јуниор.

Тренинзи се углавном одвијају на фудбалском терену поред спортске хале, на трим-стази која је у веома лошем стању и по потреби у хали. Атлетичари овог клуба углавном се такмиче у дисиплинама на средњим и дугим пругама  због тога што немају одговарајуће услове за тренинге. Да би се такмичили и у другим дисциплинама, неопходна им је атлетска стаза које у Крупњу нема.

Прво такмичење у овој години крупањске атлетичаре очекује 27. јануара. У Ваљеву ће се тада одржати “Светосавска трка”, док ће 2. фебруара АК Јуниор  учествовати на међународној манифестацији “Бели крос” у Београду.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )