ПОМЕРЕН РОК ЗА ИЗГРАДЊУ КУЋА – УСЕЉЕЊЕ ДО 10. ЈАНУАРА

Седам породица које су изгубиле куће услед деловања клизишта, пет из Бање Ковиљаче и по једна из Тршића и Лознице и поред најава, Нову годину неће дочекати у новим кућама. Према речима Тихомира Ђукића, грађевинског инспектора, куће би требало да буду готове до 10. јануара.

– На парцели од 37 ари у Лозничком Пољу урађено је шест монтажних кућа, а у току је изградња једне од чврстог материјала на којој се тренутно поставља кров. У пет кућа треба да се уселе породице из Бање Ковиљаче а у преостале две из Тршића и Лознице. У Стражи такође треба да буду изграђене две монтажне куће за које се тренутно постављају темељи – каже Ђукић.

Завршена је и санација седамнаест кућа које су оштећене услед поплава, а оне ће бити предате власницима на употребу од понедељка. У питању су по једна кућа у Липничком Шору и Козјаку, по две у Јадранској Лешници и Брадићу, три у Доњем Добрићу и по четири у Јелаву и Бањи Ковиљачи. У њима су промењени подови, обновљена купатила а на три куће је замењен кров. Новац за изградњу девет монтажних кућа обезбедила је Европска унија и оне ће бити комплетно опремљене намештајем док изградњу куће од чврстог материјала финансирају Уједињене нације.

– За изградњу нових кућа била су поднета још три захтева, али се власник једне куће у Бањи Ковиљачи одлучио за новчану надокнаду, власник друге је кућу изградио сопственим средствима и уз помоћ комшија и пријатеља док је за трећу кућу захтев одбијен  јер је и пре поплава власник добио решење о забрани њеног коришћења услед деловања клизишта – истиче Ђукић.

Радове на изградњи и санацији кућа изводе различите фирме из Београда које су изабране на тендеру. Да подсетимо да је парцелу од 37 ари у Лозничком Пољу на којој је изграђено седам  кућа и где ће бити урађена комплетна инфраструктура, без икакве надокнаде породицама уступила локална самоуправа одлуком Скупштине града.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )