ПОСЛЕ СМЕНЕ ВЛАСТИ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – ОБРАЧУН МЕЂУ СОЦИЈАЛИСТИМА

ПОСЛЕ СМЕНЕ ВЛАСТИ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – ОБРАЧУН МЕЂУ СОЦИЈАЛИСТИМА

Socijalisti se odrekli clanova dragan bogicevic predsednik oo sps foto s.pajic

Одборници СПС-а, који су подржали смену власти у Малом Зворнику, задржаће своје мандате, али, према речима Драгана Богићевића, председника Општинског одбора, сви ће бити искључени из партије. Петоро прозваних тврди да су и даље одани чланови СПС и да ће општински одбор странке бити распуштен. Обе стране се позивају на подршку истих људи из врха странке

Пошто је без знања Општинског одбора и руководства партије, група одборника СПС из Малог Зворника 27. новембра потписала захтев за смену председника општине Драгана Богићевића, који је иначе и председник малозворничког одбора социјалиста, и ушла у коалицију са Српском напредном странком, Општински одбор се огласио саопштењем у којем се “одриче својих бивших чланова”, због преступа који су направили. У саопштењу се наводи да су они овако поступили водећи се “личним интересима” и да је у току поступак њиховог искључивања из чланства, али да имају право да задрже одборничке мандате без коришћења имена странке.

–  Ми ћемо формирати нову одборничку групу од три одборника СПС и поред мене у њој ће бити др Гордана Цмиљановић и Десимир Ерић – потврдио је у среду за ЛН Драган Богићевић, додајући да ће почети припреме за смену недавно формиране нове власти, предвођене СНС.

Богићевић који је 15. новембра поново изабран за председника ООСПС у Малом Зворнику је, према сопштењу, добио подршку и од Окружног и од ИО Главног одбора странке у Београду, али на исту подршку се позива и друга страна.

Како нам је потврдио Богдан Дукић, заменик председника општине и један од пет “проззваних” одборника, у разговору са руководством партије у Београду одлучено је да се о дешавањима у малозворничком одбору социјалиста расправља после Конгреса партије, који се одржава 14. децембра.

– Ми смо у Извршном одбору Главног одбора странке разговарали са Бранком Ружићем и Ненадом Боровчанином и наш Општински одбор ће, највероватније, после Конгреса, бити распуштен. Тамо смо изнели наше ставове и решеност да остајемо чланови партије. Драган Богићевић их је уверавао да смо прешли у СНС, али то није истина. Истина је да смо и даље чланови СПС и да Општински одбор после Изборне конференције није ни конституисан – каже  Дукић.

Он тврди да због тога Богићевић и не може никога да искључи из странке, да је СПС остао на власти у Малом Зворнику, да има заменика председника општине, три члана већа, директора ЈКП “Дрина”, као и све друге функције које су имали и до сада.

– У сваком случају, поштоваћемо одлуку, статут и наредбе Главног одбора СПС јер смо и даље верни чланови СПС – каже Богдан Дукић.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )