ФК ЛОЗНИЦА – СЈАЈНА СЕЗОНА

ФК ЛОЗНИЦА – СЈАЈНА СЕЗОНА

KOLOR PRVI TIM

Година на измаку била је више него успешна за фудбалере Лознице. Освојили су титулу јесењег првака у Српској лиги “Запад” и на најбољем су путу да се пласирају у Прву лигу што би био велики успех. Играли су Лозничани током целе године одлично. У пролећном деле прошлог првенства нису успели да престигну Мачву али били су најуспешнија екипа са 37 бодова (11 победа и 4 нерешена резултата). И таман када су фудбалски забуљеници помислили да бољи резултат од тог фудбалери Лознице не могу постићи они су их демантовали. У јесењем делу ове сезоне освојили су 38 бодова – остварили су 12 победа, два нерешена резултата и један пораз, а и у тој утакмици у Лајковцу против Железничара били су много бољи.

– У првенство смо ушли амбициозно. Циљ је прво место и ми смо јесенас обавили пола посла. Екипа је бриљирала. Поносан сам на резултате које смо постигли, али пре свега на играче који су изнели највећи терет. У току летњег прелазног рока обавили смо добар посао. Довели смо праве играче, а ту пре свега мислим на Савића, Јанковића и Требовца. Они су овом тиму донели квалитет и мирноћу коју мора да има сваки тим који има шампионске амбиције. У свлачионици смо имали једну изузетну атмосферу, готово породичну атмосферу што се најбоље видело на утакмицама. Фудбалери су показали да су изванредни играчи и сјајни људи – презадовољан је Душко Обадовић, тренер Лозничана.

Лозница је остварила најбољи резултат у све четири Српске лиге. Од 30 утакмица које су одиграли у овој години добили су 26, три су одиграли нерешено и доживели су само један пораз. Више од годину дана ова екипа није примила гол на свом терену. Задњи пут је то било 10. новембра прошле године. Серија непобедивости на домаћем терену траје од 20. октобра прошле године. Лозница је на импресиван начин освојила јесењу титулу уз игру која привлачи гледаоце.

– Показали смо да смо убедљиво најбоља екипа и да имамо квалитет и снагу за виши ранг. Изградили смо препознатљиви стил игре. Играмо допадљив, лепршав фудбал, са много пасова и великим бројем прилика. У одбрани је игра чврста у нападу агресивна и то даје резултат. Вратили смо публику на стадион и то нам много значи. Сигурно имамо највише гледалаца од свих екипа у српсколигашком каравану. Имали смо изванредну сарадњу са управом која је чинила надљудске напоре да нам обезбеди услове за рад. Сада функционишемо као прави – велики клуб – каже Обадовић.

Лозница је најчешће играла у саставу: Дивац, Тодоровић, Савиновић, Савић, Јевтић, Николић, Јанковић, Максимовић, Миловановић, Катанић и Требовац. А велики допринос дали су и Ђурић, Божовић, Милисављевић, Милинковић, Стевановић, Севић и други.

Предност у односу на најближег пратиоца је велика – чак девет бодова, али у клубу истичу да треба бити опрезан и да још увек није све готово.

– Јесењи део првенства је само прво полувреме. Треба да се одигра још 15 утакмица и нећемо се опуштати. Овај успех нас неће уљуљкати. Ипак, верујем да ћемо се на крају ми радовати. То би за клуб, град, фудбалере и мене као тренера био изузетан успех – истиче Обадовић.

Како каже, током зимске паузе клуб ће покушати да доведе два-три квалитетна фудбалера која би могла да играју и у вишем рангу.

Првенство ће бити настављено половином марта, а Лозница ће припреме почети крајем јануара наредне године. Сви играчи су добили програм по којем ће индивидуално радити како се не би превише опустили и на почетак припрема дошли неспремни.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )