КРУПАЊ – МИЛАДИНОВИЋИ ЋЕ ДОБИТИ КУЋУ

КРУПАЊ – МИЛАДИНОВИЋИ ЋЕ ДОБИТИ КУЋУ

zivko

Мајске поплаве у крупањском селу Кржава оставиле су деветочлану породицу Миладиновић без крова над главом, али и без средстава за живот. Живко Миладиновић, глава породице, међу првима је добио обећање да ће им бити изграђена нова кућа на другој локацији јер на месту њихове старе куће више није могућа никаква градња. Једно време његова супруга и седморо деце боравили су у Липници где су изнајмили кућу под закуп, док је Живко остао у Крупњу да ради било шта како би прехранио породицу. Са почетком школске године породица се вратила у Крупањ где су изнајмили кућу за коју плаћају закупнину од 80 евра месечно, а измирују и обавезе за струју и воду.

– Треба прехранити децу, спремити их за школу. Немам посао па се сналазим некако. Радим на дневницу. Цепам дрва, али радим и друге послове, кад их има. Обећали су ми кућу. Нисам изгубио наду и верујем да ће обећање бити испуњено – каже Живко.

Породици Миладиновић кућу је  требало да на локацији Вашариште, преко пута аутобуске станице у Крупњу, изгради једна италијанска организација. Међутим, од Италијана ни трага ни гласа. Осталих 17 кућа, чију изградњу финансирају Уједињени Арапски Емирати, у завршној су фази, док је парцела одвојена за Живка и његову бројну породицу и даље празна.

Ипак, изгледа да се решење назире. Како незванично сазнајемо, приликом недавне посете Крупњу Ђорђа Вуковића из Канцеларије за обнову и развој договорено је да се породици Миладиновић додели већ изграђена кућа од стотину квадрата на Вашаришту. Потребно је да се донесу одговарајућа решења којим би се то омогућило. Од изградње осамнаесте куће на тој локацији неће се одустати јер се јављају други дародавци вољни да помогну.

Од предвиђених десет кућа које треба да буду изграђене у селима за сада је само у Красави једна кућа стављена под кров. Изградња осталих још није почела. Тендери за извођаче радова су завршени и очекује се да ће изградња врло брзо почети.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )