ЗБОГ КРАЂЕ КАБЛОВА – ЛОЗНИЦА БЕЗ СТРУЈЕ

ЗБОГ КРАЂЕ КАБЛОВА – ЛОЗНИЦА БЕЗ СТРУЈЕ

kolor naslovna struhja trafo

Због крађе неколико метара 35 киловолтног кабла у кругу напуштене ХК “Вискоза”, у сред бела дана, око 25 хиљада потрошача на подручју  Лознице остало је прекјуче у подне без струје. Екипе ЕД Лозница  су после нешто више од два сата, уградњом резервне пригушнице, успеле да среде хаварију и омогуће нормално снабдевање потрошача.

– Лопови су крали каблове у “Вискози”  због чега су испала оба трансформатора 110 и прегорела пригушница. Претрпели смо велику штету и град је дуже од сат и по био без струје.  Ово је диверзија и случај смо пријавили МУП-у који трага за починицима. Ти што краду по “Вискози” мисле да су то напуштени каблови, надам се да ће полиција већ једном успети да ухвати оне који то раде и да ће овога пута бити резултата – рекао је директор “Електродистрибуције” у Лозници Зоран Грујичић.

Према речима Александра Марковића, техничког директора “Електродистрибуције”, оштећен је 35 киловолтни кабал на потезу од трафостанице Лозница 1 према Бањи Ковиљачи и Трбушници.

– Услед засецања, пресецања и крађе око четири, пет метара кабла дошло је до хаварије  због које је без струје остало око 20 до 25.000 потрошача. Трафостаница напаја шире градско језгро, потрошаче до Јелава, Корените, Горње Ковиљаче и ово је највећа хаварија коју смо до сада имали због крађе каблова. После петнаестак минута омогућили смо напајање ужег градског језгра и приоритета, болнице, суда и полиције и то алтернативним правцима из ХЕ “Зворник”, правца Крупња и  трафостанице Брањево, у Републици Српској – рекао је он и апеловао на надлежне да спрече овакве ствари.

Према његовим речима, они који су крали каблове ризиковали су своју безбедност, а то што су могли да зараде веома је мало у односу на штету и проблеме које су направили “Електродистрибуцији” и потрошачима. Полиција је прекјуче обавила увиђај на месту где је оштећен кабал који, иначе, окачен о сајлу и увезан ремењем виси изнад речног корита Трбушнице која пролази кроз напуштени, запуштени  и потпуно уништен фабрички круг “Вискозе”.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )