У КОСТАЈНИКУ – НИЧУ БРАНЕ НА ЈАЛОВИШТУ

У КОСТАЈНИКУ – НИЧУ БРАНЕ НА ЈАЛОВИШТУ

02 farmakom nije mogao sam da sanira jaloviste sanacija jalovista u toku foto s.pajic

Радници Рударско-топионичарског басена “Бор”, који су од прошле недеље ангажовани на санацији оштећеног јаловишта у Костајнику, већ су изградили две велике бране, при крају је и трећа, а према речима грађевинског техничара Зарије Ристића, једног од људи који изводи, надзире и пројектује радове, урађено је више од четвртине планиране трасе будућих канала за сакупљање површинских вода око јаловишта.

– Посао обавља 12 радника са механизацијом, а, као уиграна екипа, са дугогодишњим искуством са борских јаловишта, очекујемо да ће посао бити завршен и пре планираног рока, можда до краја месеца. Сада чистимо дренажне линије за одвод вода око јаловишта и главни бунар дренажног система који ће бити искоришћен за сакупљање површинских вода. После тога следи изградња велике бране преко целе ширине јаловишта и изградња преостале три четвртине трасе канала око јаловишта за сакупљање површинских вода – објаснио нам је Ристић.

Његова процена је да би цео посао могао бити завршен до 22 новембра, ако се не појаве непредвиђени проблеми или лоше временске прилике, а до сада, осим мањих потешкоћа са кретањем багера по јаловишту, других препрека није било.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )