У ГРНЧАРИ – ПСИ ПОДАВИЛИ ДЕВЕТ ОВАЦА

У ГРНЧАРИ – ПСИ ПОДАВИЛИ ДЕВЕТ ОВАЦА

OVCE

Девет оваца подавили су пси луталице у домаћинству Томислава Новаковића, којег је у недељу ујутро дочекао стравичан призор. Како претпоставља овај пензионер из Лознице, који сваког јутра аутобусом одлази у родно село на имање, покољ се догодио у суботу, нешто пред поноћ, а он је у раним јутарњим сатима приметио да нешто није у реду.

– Као и обично, када дођем на плац, прво нахраним овце, али сад сам приметио да се не одазивају на мој позив. Пришао сам обору за свиње и видео да се неколико оваца заглавило у каљавој бари. Пробао сам да их извадим, али нисам могао сам. Тада сам приметио да је једно јагње мртво, док је пар оваца давало знаке живота. Чуо сам да пролазе ловци па сам једног позвао да ми помогне. Већ су биле мртве још две овце – прича Томислав.

О свему је одмах обавестио ветеринаре, полицију, а онда и градску комисију за процену штете. У међувремену је издахнуло још неколико оваца, тешких између 35 и 40 килограма.

– Штета је већа од 1.000 евра, а поред пет оваца, које би се следећег месеца ојагњиле, подављена су четири јагњета. До уторка су угинуле једна за другом јер су имале тешке ране по телу. Једној овци је откинут реп, а код већине је избила пена на уста – каже Томислав.

На свом имању имао је укупно 28 оваца, а сада их је остало 19. Гаји и козе, свиње и кокошке, али овако нешто никада није доживео. Како каже, дешавало се да пси нападну стоку, али је успевао да их растера. Пре пар дана приметио је чопор паса у оближњим њивама, не зна чији су, али, свакако, није очекивао да ће бити толико крволочни.

С.Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )